Produkter för transport

New content item

Förbered din fordonspark för framtiden.

Sverige: Bröderna Öhmans AB

Schaktning är kärnverksamheten för Mats Öhman och Håkan, vd för entreprenadföretaget Bröderna Öhmans. Företaget, som har funnits sedan 1981, har en park på 100 fordon. Hans egna tester har visat att ContiPressureCheck™-systemet fungerar tillförlitligt även i de mest krävande miljöer.


Vad gör Bröderna Öhmans AB?

Vi är ett komplett entreprenadföretag med många års erfarenhet inom mark- och anläggningsarbeten. Vi finns i hela Sverige.

 

Varför valde ni ContiPressureCheck™?

Vi letade inte aktivt efter en lösning som kunde övervaka däcktrycket åt oss, men när Continentals säljare presenterade sitt koncept med premiumdäck och ContiPressureCheck™ – som visar aktuellt däcktryck och däcktemperatur – kände vi direkt att det skulle vara intressant att testa. Vi vill hålla oss kvar i den absoluta framkanten, och allt som bidrar till lägre bränsleförbrukning, längre drifttid och säkrare användning av våra fordon är naturligtvis intressant för oss.

Hade du några funderingar beträffande systemet till en början

Vi arbetar i miljöer där däcken på våra bilar utsätts för stora påfrestningar varje dag. Därför funderade vi naturligtvis på hur tillförlitligt systemet skulle vara. Skulle det ge önskat resultat under rådande förhållanden, och kunde vi lita på vad systemet visade? 

 

Av den anledningen började vi med en testperiod, då vi dubbelkollade sensorernas uppmätta lufttryck och temperatur med en vanlig däcktrycksmätare. Resultaten visade att systemet ger mycket exakta data och fungerar felfritt i vår krävande miljö. Nu känner vi att vi verkligen kan lita på systemet!


Vad gillar ni bäst med systemet nu när ni har använt det ett tag?

Systemet var enkelt att installera och konfigurera. Jag gillar också det faktum att systemet mäter både tryck och temperatur. Många system mäter bara själva däcktrycket, men en för hög temperatur i däcken under lång tid kan också leda till skador.

 

Hur har ContiPressureCheck™ hjälpt er i ert dagliga arbete?

Tidigare kontrollerade vi luften manuellt och var därmed tvungna att lossa ventilerna, vilket kan leda till luftläckage och i förlängningen punktering. Som alla vet tar det även tid att kontrollera luften, och nu kan vi lägga den tiden på något annat istället.


Våra bilars drifttid har också förbättrats. Nu får vi en indikation ifall något är fel med ett däck, vilket innebär att vi kan arbeta mer proaktivt och åtgärda situationen innan bilarna måste tas ur trafik på grund av skadade däck. Faktum är att vi redan har räddat minst två däck som vi mest troligt hade behövt kassera och ersätta i annat fall. Därmed sparar vi naturligtvis både tid och pengar! 

Skulle du rekommendera ContiPressureCheck™?

Definitivt. Det är ett mycket tillförlitligt system som leder till besparingar och gör livet lättare för oss. Jag skulle till och med vilja säga att det är slöseri med pengar att inte använda systemet.


Vad tycker du om interaktionen med Continental?

Vi har en mycket bra relation till Continental och vår säljare, som tar hand om oss och följer upp med regelbundna besök där vi diskuterar däcktrycksmätning m.m. Han finns också tillgänglig ifall vi har frågor som rör däck eller systemen.