Produkter för transport

New content item

Trailerdäcket med A i rullmotstånd.
Och 3PMSF.

Vår ContiLifeCycle-anläggning i Petaling Jaya, Malaysia

Planeringen och förberedandet av ContiLifeCycle-regummeringsfabriken började i mitten av 2011 med planeringen av en ny layout, uppgradering av utrustningen och ett nytt produktionsledningssystem. ”Efter första spadtaget började vi uppgradera inspektionsutrustningen för däckstommar och införa shearografi för att garantera att endast däckstommar av högsta kvalitet skickas vidare till efterföljande steg i regummeringsprocessen”, berättar Manuel Ruiz-Ortega, före detta chef för forskning- och utvecklingsavdelningen vid Retread APAC. Nästa steg utgjordes av modernisering av maskinerna.

Image

Men det är inte bara utrustning som krävs för en förstklassig regummeringslösning. Det behövs även välutbildad och skicklig personal och pålitliga system för spårbarhet, produktion och kvalitetsledning. Därför utvärderades hela vår arbetsstyrka och omutbildades enligt de nya, omdefinierade kvalitetsstandarderna. Vi utvecklade ett skräddarsytt system som inte bara ger oss spårbarhet för kundernas däckstommar, utan också låter oss följa upp avgörande kvalitetsparametrar under regummeringsprocessen. Vi skapade dessutom möjlighet att använda verktyg för lean-tillverkning, till exempel Gemba Walk, 5S och Value Stream Mapping.

Den här nya organisationen gör att ContiLifeCycle-anläggningen i PJ kan fungera som utbildningscentrum för ContiLifeCycle-partners från hela APAC-regionen. Genom vårt utbildningscentrum för regummering visar vi våra nya regummeringspartners att Continental med ContiLifeCycle-regummeringslösningen är en pålitlig partner som kan trygga deras framtida verksamhet”, menar Stanley George, ContiTread-processpecialist för affärsregionen Asia-Pacific. ”Innan vi låter en extern regummerare använda våra förvulkaniserade slitbanor måste de uppfylla Continentals premiumstandarder för regummeringskvalitet.” Detta omfattar en process- och kvalitetsinspektion av alla steg vid partnerns regummeringsanläggning. Under besök vid vår anläggning kan våra partners få se exempel på Continentals höga regummeringsstandarder.