Produkter för transport

New content item

Trailerdäcket med A i rullmotstånd.
Och 3PMSF.

ContiLifeCycle™ i regionen Americas

Idag har Continental över 30 auktoriserade ContiTread-återförsäljare i Kanada, USA, Mexiko, Ecuador, Chile och Brasilien. Fabriken för tillverkning av platta förvulkaniserade slitbanor i Morelia, Mexiko kommer i slutänden att tillverka mer än en miljon ContiTreads för leverans till den amerikanska marknaden. Men framtidsplanerna för regionen är större än så.

Image

”Vårt mål är att förse våra ContiTread-licenstagare med ett komplett utbud som hjälper återförsäljarna utöka sin verksamhet med hjälp av premiumprodukter, konstruktionshjälp, teknisk hjälp och operativt stöd”, förklarar John Barnes, ContiLifeCycle-ansvarig för Americas. Vår egen programvara för regummeringsverkstäder ger effektiv drift och vi kan snart också erbjuda ContiMachinery-maskiner från Continental som tillverkats enligt strikta specifikationer. Continental vill dessutom vara en heltäckande leverantör av regummeringsmaterial och erbjuder mer än 800 artiklar som krävs för framgångsrik regummeringsverksamhet i regionen Americas.

Det finns för tillfället 18 produktserier i NAFTA och 13 i Latinamerika som matchar de nya Continental-produkterna för lastbilsdäck i fråga om mönster och prestanda. När nya däck lanseras kommer de att åtföljas av ett matchande ContiTread, så att fordonsflottorna kan få samma prestanda från det nya däcket hela vägen till slutet av dess regummerade livslängd. ”Tack vare framstegen i däckstommarnas konstruktion med våra nya Generation 3-produkter kan ett Continental-däck till lastbilar med rätt underhåll nu hålla upp till fyra livslängder – det nya däcket plus upp till hela tre regummeringar”, säger Paul Williams, chef för Truck Tires i Americas. Till slut kommer produktportföljen att innehålla en ContiTread som matchar varje nytt däck.

Continental var den första tillverkaren av regummerade däck i Nordamerika som erbjöd ett däck med ”öppna skuldror” som är verifierat av amerikanska EPA:s SmartWay Transport Partnership för lågt rullmotstånd. Det var också den första tillverkaren som lämnade in sina produkter till SmartWays program för teknikverifiering och kunde erbjuda SmartWay-verifierade regummeringar för både drivaxlar och släpvagnar. SmartWay är ett offentligt/privat samarbete mellan EPA (USA:s miljöverk) och transportbranschen som hjälper fraktbolag, speditörer och logistikföretag att förbättra bränsleeffektiviteten och spara pengar.