Produkter för transport

New content item

Trailerdäcket med A i rullmotstånd.
Och 3PMSF.

Continental LifeCycle™: Däcken får nytt liv för en renare värld

Continental strävar alltid efter att gå i täten för den ekologiska innovationen. Dessutom inför företaget miljövänliga förändringar under varje steg i processen, från inledande däckutveckling och hela vägen till produktionen. Continentals affärsenhet Commercial Specialty Tires erbjuder ett miljövänligt däck som heter Continental LifeCycle™.

Image

Det regummerade massiva LifeCycle-däcket är tillverkat av utvalda däckstommar som har klarat Continentals omfattande, standardiserade kvalitetskontroll. Efter dessa kontroller tas slitbanan bort från däckstommen och byts ut helt, med en gummiblandning som är identisk med materialet i nya däck. Med den här metoden kan ungefär 65 procent av det befintliga däcket återanvändas och bara 35 procent nytt råmaterial behövs. Alla andra faser i ContiLifeCycle-tillverkningsprocessen är identiska med tillverkningen av övriga nya massiva gummidäck vid Continental. Toppmoderna tester och kvalitetskontroller kombinerat med effektiv och miljövänlig däckproduktion ger tyska kvalitetsprodukter till lägre priser.

Genom att återanvända utvalda däckstommar minskas mängden energi och råmaterial som används – vilket även gör produkten billigare. Med kundernas hjälp kommer det här storskaliga återvinningsinitiativet att bidra till att sänka antalet kasserade däck som måste avfallshanteras och minska utsläppen av klimatförändrande koldioxid – Continental LifeCycle skyddar naturen och minskar kostnaderna.