Produkter för transport

New content item

Trailerdäcket med A i rullmotstånd.
Och 3PMSF.

ContiLifeCycle™ världen runt

Kunder över hela världen kan dra nytta av ContiLifeCycle™. Vill du se en översikt över våra aktiviteter? Ta en titt på uttalandena från våra ContiLifeCycle-experter i regionerna EMEA, The Americas, Asia-Pacific (APAC) och vår affärsenhet Commercial Specialty Tires.

Christian Sass, Chef för Retread Business Truck & Bus Tires EMEA:

Vi har använt all vår kunskap inom däckteknik och tillverkning vid vår ContiLifeCycle-anläggning. Därmed har vi nått en ny nivå vad gäller produkternas prestanda och egenskaper. Genom att tillverka regummerade däck med produktegenskaper som är lika goda som hos nya däck, tar Continental ett strategiskt kliv framåt och inleder en ny era för sin LifeCycle-verksamhet.   

John Barnes, Chef för ContiLifeCycle The Americas:

För tillfället har vi mer än 30 auktoriserade ContiTread-återförsäljare i Nord-, Syd- och Centralamerika. Vårt mål är att förse våra ContiTread-licenstagare med ett komplett utbud som hjälper återförsäljarna utöka sin verksamhet med hjälp av premiumprodukter, konstruktionshjälp, teknisk hjälp och operativt stöd.   

Chef för Production and R&D Retread APAC:

Tack vare vår etablerade produktion av förvulkaniserade slitbanor i Malaysia, är vi redo att implementera ContiLifeCycle-konceptet i APAC-regionen. Fabriken är igång och förser våra ContiLifeCycle-partners över hela APAC-regionen med förvulkaniserade slitbanor av högsta kvalitet.   

Philippe Barabinot, Marknadsföringschef, Commercial Specialty Tires:

Tack vare en andel på cirka 65 procent återvunnet material i våra Continental LifeCycle-däck kan vi spara cirka 360 ton material jämfört med nya däck under 2014. Återanvändning av ett däck sänker också priset på produkten. Med kundernas hjälp kommer det här storskaliga återvinningsinitiativet att bidra till att sänka antalet kasserade däck som ska avfallshanteras och minska utsläppen av klimatförändrande koldioxid.