Produkter för transport

New content item

Trailerdäcket med A i rullmotstånd.
Och 3PMSF.

Continental utsett till Årets däcktillverkare

Image

I februari 2014 fick Continental en utmärkelse av branschtidningen ”Tire Technology International”. En internationell expertjury utsåg Continental till Årets däcktillverkare.

Jurymedlemmen David Shaw, forskningschef vid Tire Industry Research, sade: ”Enligt mig har Continental kombinerat ett globalt strategiskt perspektiv med utmärkta produkter och en vision om en mer hållbar framtid. Den nya anläggningen i Sumter, USA, visar engagemang för en global framtid, medan ”orkanmaskinen” visar på en strävan att minska svinnet, återanvända och återvinna. Samtidigt fortsätter deras däck till bilar och lastbilar att vinna beröm från oberoende testare och fordonsflottor.”

”Vi är glada över att bli utsedda till Årets däcktillverkare 2014”, säger Nikolai Setzer, medlem i Continentals styrelse och ansvarig för däckdivisionen. ”Eftersom vår däckdivision just håller på att förverkliga Vision 2025 kunde tidpunkten inte ha varit bättre. Detta är ett utmärkt erkännande till vårt globala däckteam för deras framgångsrika genomförande av vår långsiktiga tillväxtplan, som även omfattar en utökning av den toppmoderna testkapaciteten vid våra testanläggningar och investering i nya premiumprodukter, processer och tekniker på högsta nivå.

”Tire Technology International Awards for Innovation and Excellence” är en hyllning till ett långsiktigt åtagande inom däckutveckling och däcktillverkning. En slutlista med kandidater tas fram enligt nomineringar från Tire Technology Internationals läsare och redaktion. Listan lämnas sedan till en fristående jury av internationella däckexperter som utvärderar kandidaterna och utser en vinnare. Utmärkelserna presenteras i februari varje år under en ceremoni som hålls vid Tire Technology Expo-mässan i Köln, Tyskland.