Produkter för transport

New content item

Trailerdäcket med A i rullmotstånd.
Och 3PMSF.

Continental fick utmärkelse för ContiLifeCycle-anläggning i Hannover

Image

I februari 2014 hade branschtidningen ”Tire Technology International” särskilt beröm åt Continentals återvinning av gummi från däck i slutet av sin livslängd tillsammans med regummering av lastbilsdäck vid ContiLifeCycle-anläggningen i Hannover.

Jurymedlemmen Joe Walter, biträdande professor vid University of Akron, hyllade ContiLifeCycle-anläggningen och sade: ”Att utnyttja gummiprodukter som är i slutet av sin livslängd bör leda till en betydande minskning av Continentals koldioxidavtryck, samtidigt som de regummerade däcken kan tillverkas på ett miljövänligt sätt. Detta initiativ för återvinning och regummering verkar innebära rena vinster för både kunderna och miljön.”

”Vi är mycket glada över att vår ContiLifeCycle-anläggning har utsetts till Tire Manufacturing Innovation of the Year”, säger Christian Sass, som är chef för regummeringssegmentet för lastbilar och bussar vid Continental. ”Vi ser detta som en bekräftelse på att vi med vår globalt unika kombination av gummiåtervinning och regummering av lastbilsdäck har tagit fram en hållbar lösning. Under bara 18 månader lyckades vårt team förverkliga visionen om en innovativ regummerings- och återvinningslösning. Resultatet är en regummeringslösning som är ännu mer hållbar och når nya nivåer vad gäller produktprestanda och egenskaper.”

”Tire Technology International Awards for Innovation and Excellence” är en hyllning till långsiktiga åtaganden inom däckutveckling och däcktillverkning. En slutlista med kandidater tas fram enligt nomineringar från Tire Technology Internationals läsare och redaktion. Listan lämnas sedan till en fristående jury av internationella däckexperter som utvärderar kandidaterna och utser en vinnare. Utmärkelserna presenteras varje år i februari under en ceremoni som hålls vid Tire Technology Expo-mässan i Köln, Tyskland