Produkter för transport

New content item

Trailerdäcket med A i rullmotstånd.
Och 3PMSF.

Continental vinner GreenTec Award 2014 för maskrosgummi

Continental, ledande däcktillverkare och leverantör till bilindustrin, och Fraunhofer Institute for Molecular Biology and Applied Ecology (IME) vid Münsters universitet, tilldelades GreenTec Award 2014 för sitt samarbetsprojekt "RUBIN – Industrial Emergence of Natural Rubber from Dandelion". En jurypanel med 60 medlemmar bestående av experter från industrin, den akademiska världen, branschorganisationer och media ansåg att det här projektet var ett enastående exempel på engagemang för miljön och banbrytande miljöteknik inom kategorin "Automobility." Prisceremonin hölls den 4 maj i München under inledningen av IFAT, världens ledande branschmässa för miljöteknik. GreenTec Awards, som består av 14 olika kategorier, är Europas största miljö- och affärspris. Priset delades ut för första gången 2008.

"Vi är mycket glada över att få ta emot den här utmärkelsen för vårt maskrosgummiprojekt. Continental arbetar med en mycket lovande teknik vars fulla potential kommer att visa sig under de närmaste åren. Med tanke på den ökade motoriseringen på tillväxtmarknader som till exempel Asien, förväntar vi oss en stor ökning av efterfrågan på naturgummi i framtiden. Vi är övertygade om att användningen av gummi från maskrosrötter kommer att göra vår däckproduktion mycket mer effektiv och hållbar", säger Nikolai Setzer, medlem av Continentals styrelse och chef för däckdivisionen.

teaser_66w_image2

"Inom RUBIN-projektet arbetar vi för att hitta en ekonomiskt, ekologiskt och socialt hållbar lösning för att uppfylla denna ökande efterfrågan", tillade dr. Andreas Topp, vice vd för material- och processutveckling samt industrialisering vid Continentals däckdivision. Continental och IME arbetar för tillfället med industriell användning av den ryska maskrosen, som anses vara mycket rik på gummi och till skillnad från vanliga gummiträd inte behöver ett tropiskt klimat. Denna anspråkslösa växt kan odlas i en rad tempererade regioner på så kallad "marginell odlingsmark" som tidigare inte gick att använda till jordbruk. Andreas Topp: "Maskrosgummi kommer att förkorta transportvägarna till våra produktionsanläggningar och göra det möjligt att uppfylla den växande efterfrågan på gummi utan att offra mer värdefull regnskog. Båda dessa faktorer kommer att ha en positiv hållbarhetseffekt på världens koldioxidavtryck och biodiversitet."

Image

Dr. Carla Recker, projektansvarig och ansvarig för materialkemi vid Continentals däckdivision, understryker: "Förutom att övertyga juryn för GreenTec Awards, motiverar och uppmuntrar denna positiva miljöpåverkan oss i vårt arbete med den här långsiktiga och utmanande uppgiften." Dr. Recker tog emot utmärkelsen tillsammans med professor Dirk Prüfer från Fraunhofer IME i München inför 1 000 gäster från affärs-, sport- och underhållningsvärlden.