Produkter för transport

New content item

Aggressivt & Extraförstärkt Vinterstyrdäck

Hållbarhet

ContiLifeCycle™

Image

Continentals däck för kommersiella fordon är konstruerade för optimal ekonomi över hela det nya däckets livslängd och – när det gäller däckstommen – mycket längre än så.

Läs mer här

Gummiåtervinningsenheten

Vi på Continental Commercial Vehicle Tires har en vision: Gummi är en dyrbar naturresurs. Vår unika återvinningsteknik gör att mycket mer gummi från slitna däck kan återanvändas i produktionen av nya däck och regummeringar.

Läs mer här

Orkanmaskinen

Image

Continental har utvecklat en metod för att återvinna rester av gummibelagd ståltråd som uppstår under däckproduktionen. Med ”orkanmaskinen” är det möjligt att separera ovulkaniserad gummiblandning från ståltråden. Utvecklingen av den här processen markerar ytterligare ett steg i Continentals strävan att göra däcktillverkningen ännu mer hållbar.

Läs mer här

Taraxagum

Image

Continental fokuserar på att utveckla alternativa material för däckproduktionen. Gummi från maskrosrötter är ett av de mest lovande projekten.

Läs mer här

Prisbelönta innovationer

Image

Vi är mycket nöjda med att få priser för vår innovativa teknik och våra metoder för hållbar utveckling och däcktillverkning.

Läs mer här