Produkter för transport

New content item

Trailerdäcket med A i rullmotstånd.
Och 3PMSF.

Vi vill hjälpa våra medarbetare i deras enskilda karriärer.

article_66w_image1

Affärsenheten Commercial Vehicle Tires växer. En ny strategisk riktning visar tillsammans med ny teknik och nya produkter vägen mot framtiden. Kvalificerade och motiverade medarbetare är den avgörande faktorn för att faktiskt lyckas följa den här vägen. Diana Hoppe, chef för Human Relations (HR), gav en intervju där hon talade om affärsenheten Commercial Vehicle Tires (CVT) som en global, attraktiv arbetsgivare.

Diana Hoppe, hur vill ni kunna etablera CVT (Commercial Vehicle Tires) som en attraktiv arbetsgivare?

”Våra medarbetare anser att möjligheterna att växa hos Commercial Vehicle Tires är lika intressanta som affärsområdets innovativa styrka, tekniska applikationer, utmanande processer och varierade produktutbud. Dessutom uppskattar de affärsområdets platta hierarkier, som gör att de kan komma överens i olika frågor snabbt och enkelt. Detta framkom under internationella seminarier för medarbetarna som genomfördes förra året med inriktning på CVT:s positiva egenskaper.

Om jag är helt nöjd med mitt jobb hos CVT, hur kan jag utvecklas ytterligare?

”Vi hjälper våra medarbetare att förbättra sina kvalifikationer – både vad gäller ledarskap och tekniska, sociala och metodiska färdigheter. Det finns också utvecklingsprogram för att skaffa erfarenhet från olika projekt och arbeta med olika funktioner. Målet är att hjälpa våra medarbetare övervinna eventuella svårigheter om de vill göra något helt annat. Framför allt när det gäller framtidens teknik är det viktigt att tänka på mer än bara däck. Continental har mycket att erbjuda, eftersom vi är den enda leverantören till fordonsindustrin som kan erbjuda däck och andra tekniker. Våra medarbetare måste försöka lära sig nya tekniker, utveckla innovativa produkter och dessutom se bortom sina egna horisonter när det gäller däckteknik.”

Är det möjligt att ha en karriär som sträcker sig bortom själva yrket?

”Här på CVT arbetar vi med att bygga vidare på medarbetarnas enskilda karriärvägar, även tvärfunktionellt, så att medarbetarna ska få ännu bredare kvalifikationer. Jag kan ju inte lära mig att tänka innovativt om jag alltid utför exakt samma jobb. I bästa fall har medarbetarna arbetat vid en annan avdelning, varit utomlands – antingen med företaget eller innan de kom till Continental – och haft ett annat jobb. En karriär innebär inte bara att ta sig till toppen – det handlar också om att växa i fråga om bredd och ansvarsområden. Det viktigaste att komma ihåg är att varje karriärväg är individuell. Tänk också på att vi inte ”bara” är en däcktillverkare, utan också en ledande leverantör till den internationella fordonsindustrin. Baserat på hela Continentals produktportfölj kan vi erbjuda ett brett perspektiv som sträcker sig bortom däck, med fokus på framtidens teknik.”

Är inte språkkunskaper också viktiga?

”Absolut! Eftersom CVT är en global verksamhet har kunskaper i engelska blivit allt viktigare. Även om engelska redan talas inom en rad områden har inte alla medarbetare de kunskaper i engelska som krävs. Så snart arbetsgivarna vill flytta någon till en central roll eller ett internationellt projekt, visar det sig vara svårt utan kunskaper i engelska. Därför ökar vi betoningen på att goda kunskaper i engelska ska vara ett krav när vi anställer nya medarbetare. Dessutom kommer fler utbildningspass att erbjudas för att hjälpa medarbetarna förbättra sina språkkunskaper i engelska i framtiden. 

Detta innebär stora fördelar eftersom alla talar engelska:  Vi anställer människor som inte behöver kunna tala ett ord tyska, till och med om de jobbar i Tyskland.”