Produkter för transport

New content item

Trailerdäcket med A i rullmotstånd.
Och 3PMSF.

Personbilar & Lätta lastbilar

Personbilar & Lätta lastbilar

article_66w_image1

Continental är en av Europas ledande tillverkare av däck till personbilar och lätta lastbilar och världens fjärde största tillverkare av däck till personbilar på marknaden för originalutrustning och eftermarknaden. Continental grundades 1871 i Hannover, Tyskland, och är nu en av världens ledande leverantörer till fordonsmarknaden. Vi har fler än 200 000 skickliga medarbetare på över 310 platser i 51 länder och driver på fordonsutvecklingen på ett kraftfullt och hållbart sätt. Våra produkter och tjänster bidrar till en säker, ekonomisk och ekologiskt effektiv rörlighet.

Divisionen Personbilar och lätta lastbilar består av varumärkena Continental, Uniroyal, Semperit, Barum, General Tire, Viking, Gislaved, Mabor och Sportiva. Vårt premiummärke Continental har en ledande position på marknaden för originalutrustning samt eftermarknad.

Continental är ett företag med lång historia och har samlat enorma mängder kunskap och expertis genom åren. Det gör oss till en av världens ledande tillverkare av premiumdäck och leverantörer till fordonsindustrin. Åratal av utförlig forskning och tester har visat att däck inte bara är avgörande för ett fordons totala prestanda, utan även påverkar bromsförmågan stort. Det är därför vi aldrig slutar att optimera våra produkter och säkerställer att våra däck alltid erbjuder utmärkta bromsprestanda, maximal säkerhet och den bästa körupplevelsen.

För att uppnå detta testar vi våra däck i anläggningar över hela världen, inklusive i Contidrom, vår inomhusbana nära Hannover. I Contidrom, som är utrustad med det första helautomatiska systemet för däcktester, AIBA, kan tester utföras året om på våta och torra vägunderlag. När vi utvecklar våra premiumdäck överväger vi noga alla säkerhets- och prestandaaspekter. Detta bekräftas gång på gång i oberoende tester världen över, där vi har fått högsta betyg ett flertal gånger. Våra däck måste även genomgå hundratals hårda tester hos fordonstillverkare för att försäkra att de uppfyller de hårdaste kraven. Endast då är Continentals däck godkända som originalutrustning. Resultatet är att nästan var tredje fordon som lämnar fabrik i Europa är utrustade med däck från Continental.