Produkter för transport

New content item

Trailerdäcket med A i rullmotstånd.
Och 3PMSF.

Om Continental

Fakta och siffror

article_66w_image1

Continental grundades 1871 i Hannover som aktiebolaget “Continental-Caoutchouc und Gutta-Percha Compagnie”. Vid huvudfabriken i Hannover tillverkades mjuka gummiprodukter, gummibelagda textiler och massiva däck till vagnar och cyklar.


1898 firades framgångarna inom utveckling och tillverkning med produktion av luftfyllda (pneumatiska) mönsterlösa bildäck. Vid sekelskiftet användes Continentals ballongmaterial till gasceller i det första tyska luftskeppet. 1904 blev Continental det första företaget i världen att utveckla mönstrade däck till bilar, 1905 inleddes tillverkning av nitade antisladd-däck, en föregångare till dagens dubbdäck, och tre år senare uppfann vi den avtagbara fälgen för touringbilar. 1909 blev fransmannen Louis Blériot den första som flög över engelska kanalen. Hans flygplan täcktes av materialet Continental Aeroplan.

 

På det sena 1920-talet slogs företaget ihop med några större företag i gummibranschen och bildade ”Continental Gummi-Werke AG”.

 

1959 startades tillverkning av stålarmerade transportband.1955 blev vi det första företaget att utveckla luftfjädring till lastbilar och bussar. Serietillverkning av radialdäck startade 1960. Cirka 30 år senare introducerade vi de första miljövänliga däcken för personbilar på marknaden.

 

1995 etablerades division Automotive Systems för att intensifiera utvecklingen av system till fordonsindustrin. Vi presenterade en avgörande teknologi för drivsystem till hybridbilar 1997.

 

Idag är Continental rankad som en av de fem främsta leverantörerna till fordonsindustrin över hela världen. Som en leverantör av bromssystem, system och komponenter till drivlinor och chassin, instrumentering, infotainment-lösningar, fordonselektronik, däck och tekniska elastomerer,  bidrar Continental till förbättrad körsäkerhet och ett globalt klimatskydd. Continental är också en kompetent partner inom kommunikationsnätverk för bilar.

 

Continental AG är uppdelad i Automotive Group och Rubber Group, och består av fem divisioner.

 

  • Chassis & Safety fokuserar på moderna teknologier för aktiv och passiv säkerhet och fordonsdynamik.
  • Powertrain står för innovativa och effektiva systemlösningar för dagens och framtidens drivlinor till fordon av alla sorter.
  • Interior kombinerar alla aktiviteter som rör presentation och hantering av information i fordonet.
  • Tires erbjuder rätt däck för alla applikationer – från personbilar, lastbilar, bussar och entreprenadfordon, till specialfordon, cyklar och motorcyklar. Continentals däck står för en utmärkt kraftöverföring, en exceptionellt pålitlig väghållning i alla väder och en hög kostnadseffektivitet.
  • ContiTech utvecklar och tillverkar funktionsdelar, komponenter och system till fordonsindustrin och andra viktiga industrier.

Klicka på den här länken för mer information om Continental AG.