Produkter för transport

New content item

Trailerdäcket med A i rullmotstånd.
Och 3PMSF.

Automotive Group

Innovationer för en rörlig framtid inom bilindustrin.

article_66w_image1

Continental utvecklar intelligenta teknologier för transport av människor och deras varor. Continental är en pålitlig däcktillverkare, industriell samarbetspartner och leverantör till den internationella fordonsindustrin, och erbjuder hållbara, säkra, bekväma, individuella och prisvärda lösningar. Företaget omsatte 2014 ca 34,5 miljarder € genom sina fem divisioner, Chassis & Safety, Interior, Powertrain, Tires och ContiTech. Continental har för närvarande mer än 200 000 anställda i 53 länder.

Division Chassis & Safety utvecklar och tillverkar integrerade aktiva och passiva teknologier för säkerhet samt produkter som stöder fordonsdynamiken. Produktsortimentet sträcker sig från styrsystem för elektroniska och hydrauliska bromsar och chassin, sensorer, avancerade hjälpsystem för förare, elektronik och sensorer till krockkuddar, elektroniska luftupphängningssystem hela vägen fram till vindrutetorkarsystem och munstycken för rengöring av strålkastare. Fokus ligger på en hög nivå av systemkunnande och integration av komponenter i säkerhetskonceptet ContiGuard. Chassis & Safety har fler än 38 000 anställda över hela världen och hade 2014 en omsättning på ca 7,5 miljarder €.

Informationshantering och intelligenta transportsystem är hjärtat i division Interior som har ett brett sortiment av produkter till sinsemellan mycket olika fordon. I sortimentet ingår instrumentkluster, flerfunktions- och head-up-displayer, styrenheter, elektroniska lås- och däckinformationssystem, radio, infotainmentsystem, inmatningsenheter och kontrollpaneler, klimatstyrningsenheter, telematiklösningar och tjänster, mjukvara och cockpits. Interior har fler än 36 000 anställda över hela världen och hade 2014 en omsättning på ca 7,0 miljarder €.

Division Powertrain utvecklar och tillverkar innovativa och effektiva systemlösningar till drivlinor för fordon. Det omfattande sortimentet innehåller insprutningssystem för bensin och diesel, motor- och kraftöverföringsstyrning inklusive sensorer och styrdon, teknologier för efterbehandling av avgaser, bränslesystem, samt komponenter och system för hybrid- och elektrisk drift. Powertrain har ca 34 500 anställda över hela världen och hade 2014 en omsättning på ca 6,5 miljarder €.


Klicka på den här länken för mer information om Automotive Group.