Produkter för personbilar / Van / 4x4

L’ingénierie allemande dans le monde entier

Tysk teknik spridd över världen

Tyska värderingar om yrkesskicklighet på global nivå

Noggrannhet, precision och effektivitet: De här egenskaperna har kännetecknat tysk teknik i över hundra år. Tysk teknik är vårt DNA, men idag kan Continental även skryta med teknisk expertis som spänner över hela världen: 244 000 passionerat engagerade individer i 61 länder förverkligar mobilitetsdrömmar för våra kunder varje dag. Bara på däckavdelningen fångar 54 000 medarbetare i 24 länder upp trender och marknadsförändringar, använder dem snabbare än andra och tar snabbt fram effektivare lösningar för våra kunder. Det som förenar dem är en kultur som präglas av tillit och vetskapen om att framgång måste förtjänas. Continental Tires har alltid strävat efter att vara bäst. En stark global teamkänsla förstärks ytterligare av kompetensen och expertisen hos en mångsidig arbetsstyrka. Vi är övertygade om att endast värderingar skapar värde och låter oss förverkliga våra företagsmål: innovation, produktivitet och global tillväxt.

Teknisk expertis som driver framtidens mobilitet

Continental har arbetat med att göra våra gator säkra utan att kompromissa med komfort eller körglädje ända sedan företaget grundades 1871. Från tidiga innovationer, som världens första däck med däckmönster 1904, till det visionära däcksortimentet eContact för eldrivna fordon och våra fordonstekniska innovationer, har Continental konsekvent visat prov på sin banbrytande anda: från Hannover till resten av världen. Och vi fortsätter att göra det inom alla delar av vår verksamhet – redo för omvandlingen av bilindustrin, redo för framtiden.

Tysk teknik: De högsta standarderna för däcklösningar

Tysk teknik och precision är inte bara legendarisk, den är också toppmodern. Continental strävar efter att ta tillvara denna uppfinnaranda i alla nya produkter. Vårt Engineering Center med över 1 000 forskare, designers och ingenjörer i Hannover i Tyskland, tar fram, utvecklar och testar med ett enkelt mål i sikte: att göra mobilitet säkrare. Allt detta sker givetvis i enlighet med de högsta tyska standarderna – sedan nästan 150 år. 

Resultatet är ett brett sortiment av överlägsna produkter för praktiskt taget alla former av mobilitet. Vi har en lösning för nästan alla tillämpningar, behov och marknader världen över, från högpresterande däck för bilar till innovativa lösningar för lätta lastbilar. Och eftersom specifika utmaningar kräver specifika lösningar, låter vi naturen vägleda oss. Naturen anpassar sig alltid, efter enskilda behov och specifika miljöer. Vi arbetar på ett liknande sätt och tar oss an din utmaning för att från vår omfattande portfölj hitta individuella lösningar som passar din verksamhet, dina lokala behov och särskilda marknadskrav.

Ledande inom digitalisering: Produktivitet och nätverksbaserad däckproduktion

Däckproduktionen har kommit långt under de senaste 100 åren. Smutsiga, illaluktande verkstäder där arbetare formar gummit för hand är ett minne blott. Idag ser våra produktionsmedarbetare till att Continental levererar högsta kvalitet i rätt tid, genom att arbeta effektivt, hållbart och säkert. Detta omfattar användning av ny och innovativ teknik, att hålla igång maskiner med optimal kapacitet samt effektiv hantering av defekter.

Därför är etableringen av vårt första avancerade teknikcenter en viktig milstolpe. En av Continentals första produktionsanläggningar byggdes i Korbach 1907. Idag är den lilla tyska staden hem för den innovativa Continental-anläggningen som tar däckproduktionen in i den digitala eran med hjälp av maskiner och produktionsprocesser som är helt nätverksanslutna och dokumenteras via sensorsystem och programvara.

En däckproduktionsanläggning som utvecklats med en Industri 4.0-strategi: Avancerat teknikcenter

Endast det bästa för Continental-däck: Kvalitet kommer först

När det gäller trafiksäkerhet utgör däcket den viktiga kontaktpunkten mellan fordonet och vägen. Förare behöver rätt däck för optimal prestanda på olika underlag och under olika årstider. Det är därför vi aldrig kompromissar med kvaliteten. När Continental startades för över 100 år sedan var däckproduktionen mer eller mindre ett avancerat hantverk. Idag är det en mycket teknisk process. Alla däcktyper och -modeller är särskilt utformade för sitt syfte. Precision ned till den minsta kemiska komponenten är viktig i utvecklingen av plast, gummi och polymer för våra produkter. I nära samarbete med våra kunder tar vi fram och utvecklar anpassade blandningar som resulterar i färdiga produkter av högsta kvalitet. Vi upprätthåller höga kvalitetsstandarder inom hela verksamheten genom att investera i att bibehålla, standardisera och förbättra effektiviteten i våra verksamheter och affärsprocesser, vilket gäller på forsknings- och utvecklingsavdelningarna såväl som på anläggningarna.

 

”En gång låg hästkrafter och slipverktyg bakom vår tillväxt. Idag drivs den av miljarder bitar och byte. Detta är en övergångsprocess: Continental – däcktillverkaren, fordonsleverantören och industripartnern har blivit Continental – tillverkaren av ledande teknik och tjänster. Den här processen av ständig förändring erbjuder en rad möjligheter för oss.”

Dr. Elmar Degenhart, Chairman of the Executive Board of Continental

Utveckling för morgondagen: Däckinnovation

Mer effektivitet och ökad säkerhet på vägarna är två av de främsta drivkrafterna för innovation på Continental Tires. Continentals senaste innovation inom däckteknik är nya ContiFlexStud™, en helt ny typ av tapp som revolutionerar vinterns körupplevelse.

Den helt nya utformningen minskar slitaget avsevärt, ger bättre grepp på is, hög prestanda under hela livslängden och mindre buller. Ett annat fokusområde för innovation är tester av våra däck i kombination med ny teknik, till exempel automatiserade och självkörande fordon.

Att arbeta för en renare värld: Hållbarhet

På Continental Tires respekterar vi människor och miljö. Vårt mål är att aktivt skydda planetens naturtillgångar. Det är därför våra handlingar kännetecknas av en ständig strävan efter högre effektivitet. En av våra ansträngningar inom detta område är forskning och utveckling av alternativa material för däckproduktion.

Vi öppnade nyligen vårt forskningslaboratorium ”Taraxagum Lab Anklam” i tyska Anklam i Mecklenburg-Vorpommern. Labbet arbetar med jordbruksforskning och utvinningsprocessen för rysk maskros som en alternativ råmaterialkälla till gummiträdet i tropikerna. Förutom att utveckla nya material har Continental även utvecklat en metod för att återvinna förbrukad gummerad stålsladd från däckproduktion.

Sprider sig världen över: Från tysk till global teknik

Högteknologiska däck, smart teknik för mobilitet, transport av material och databehandling är vår domän. Sedan 1980-talet har Continental successivt utvecklats till ett internationellt företag som sprider sina värderingar och sin kultur världen över för att på bästa sätt tjäna kunder i alla regioner. Vi tillhandahåller rätt lösning oavsett marknad och kundbehov.

Relaterade ämnen

Fordonsexpertis

Från autonom körning till e-transport till hållbarhet – upptäck hur Continental sträcker sig bortom däcken och hjälper till att forma landskapet för framtidens bilar.

Läs mer här

Originalutrustning

Om du skaffar originalutrustning från Continental blir du en del av världens största säkerhetsgemenskap.

Läs mer här

Tester och testresultat

Continental-däck får regelbundet toppbetyg i oberoende tester över hela världen. Bekräftad kvalitet för en säker körupplevelse under alla förhållanden.

Läs mer här

Produkter

Hitta ditt däck

Den snabbaste vägen till det perfekta däcket.