Produkter för personbilar / Van / 4x4

Oberoende tester i alla förhållanden

Oberoende tester i alla förhållanden

Tester och testresultat – bekräftad kvalitet för din säkerhet

Din säkerhet är vår högsta prioritet. Det är därför Continental tar hänsyn till alla tänkbara säkerhets- och komfortaspekter när däcken utvecklas. Alla innovationer som Continental skapar måste genomgå en intensiv testprocedur innan de börjar produceras. Varje nytt däck måste avverka hundratals provkilometer på vår huvudsakliga testplats – Contidrom. Totalt testas 143 000 däck varje år under olika förhållanden. Förra året körde våra testförare en sträcka som skulle ha tagit dem runt jordklotet hela 5000 gånger.

Vi testar våra däck hårdare än något annat märke. Men inte nog med det. Det är viktigt för oss att våra däck även presterar väl i oberoende tester. Och det gör de: däck från Continental rankas regelbundet högt för sin prestanda i opartiska tester, och vi har utsetts till årets bästa däckmärke flera gånger av den tyska bilägarorganisationen ADAC och välkända tidskrifter som AutoBild och AutoZeitung. Dessa prestationer gör oss mycket stolta, eftersom det återigen bekräftar: med Continental-däck är du säker på vägen under alla förhållanden.

Continentals testplatser: en värld av tester

När det kommer till däcksäkerhet är inget avstånd för långt för våra ingenjörer. De reser över hela världen för att se till att alla Continental-däck – oavsett om de är vinterdäck, sommardäck, året runt-däck eller däck som används i sport- och terrängaktiviteter – testas av våra experter i en mängd olika väderförhållanden och på alla typer av ytor.

Testning på alla nivåer – från prototyp till produktion

Continental använder både etablerade och nya testmetoder för att leverera säkra, optimerade och pålitliga däck. Continentals forsknings- och utvecklingsexpert Andreas Schlenke förklarar hur tester – från virtuella simuleringar till objektiva och subjektiva tester – är en integrerad del av varje fas i däckutvecklingen.

Start
Andreas Schlenke
 

Bekräftad av specialistmedier: toppbetyg för Continental-däck

Continental-däck vinner test efter test över hela världen. I 653 oberoende tester som utförts sedan 2007 har våra produkter fått högsta betyg 511 gånger – en fantastisk framgångsfrekvens på 78 procent. De utmärkelser som gör oss särskilt stolta innefattar erkännandet som bästa däck under de senaste 50 åren från tidskriften Auto Motor Sport, samt de regelbundna toppbetygen i den tyska bilägarorganisationens stora tester för sommar- och vinterdäck. Dessa testresultat är även en viktig orsak till att biltillverkare litar på oss och förser var tredje bil som rullar ut från deras monteringslinjer med däck från Continental.

Relaterade ämnen

Fordonsexpertis

Från autonom körning till e-transport till hållbarhet – upptäck hur Continental sträcker sig bortom däcken och hjälper till att forma landskapet för framtidens bilar.

Läs mer här

Tysk teknik

Tyska ingenjörer är kända för noggrannhet, precision och effektivitet, samma värderingar som har lagt grunden för Continentals tidigare och aktuella innovationer.

Läs mer här

Originalutrustning

Om du skaffar originalutrustning från Continental blir du en del av världens största säkerhetsgemenskap.

Läs mer här

Produkter

Hitta ditt däck

Den snabbaste vägen till det perfekta däcket.