Produkter för personbilar / Van / 4x4

stage_image1_lg

Varför Continental

Testade för din säkerhet

Vi sätter standarden för standarder.

Image

Innan någon av Continentals innovationer går vidare till produktion, går de igenom noggranna tester. Både beprövade och helt nya testmetoder garanterar att däcket fungerar för vardagsbruk. Continental använder och utvecklar fler och fler avancerade testteknologier för att kunna leverera beprövade och optimerade produkter.

Vi testar för din säkerhet – över hela världen.

Under hela året visar vi att det inte finns några gränser för däcktester vid våra testanläggningar i USA, Nya Zealand, Sverige, Spanien och, sist men inte minst, på vår egna bana nära Hannover, Contidrom – som även är en eftertraktad referensbana för oberoende experter.

Alla våra vinter- och sommardäck från hela världen testas alltså under alla typer av väderlekar och vägförhållanden. Naturligtvis sker allt detta med de modernaste testmetoderna och mätteknikerna.

140 000 däck testas varje år och rullar totalt 200 miljoner kilometer. Ett internationellt team av professionella testförare utför över 67 000 tester och kör 500 varv runt jorden innan en innovation är godkänd. Därför kan Continental leverera endast de säkraste, bekvämaste och pålitligaste lösningarna inom rörlighet.


Image
Image

Det första helautomatiska systemet för däcktester från Continental.

24 timmar om dygnet, 365 dagar om året: med AIBA (Automated Indoor Braking Analyzer) tar Continental däcktester till en helt ny nivå. Vid en helautomatisk process i Contidrom-hallen accelererar ett obemannat testfordon till hastigheter upp till 120 km/t och bromsar sedan på utbytbara, hydrauliskt drivna vägytor med standardiserade plattor. Tester kan genomföras året runt på våta och torra vägunderlag samt på en separat isbana. Eftersom testerna kan utföras oberoende av väderförhållanden kan Continental erbjuda världens mest noggranna bromstester och öka upprepbarheten i testerna med 70 %. Därför kan du lugnt lita på att dina däck kommer att ha utmärkta bromsegenskaper, oberoende av vilket väder du använder dem i.

Vi använder cookies för att säkerställa att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Klicka här om du vill läsa mer eller ändra dina inställningar för cookies.