Produkter för personbilar / Van / 4x4

Vår vision
sträcker sig
bortom däck

Fordonsexpertis – mer än däck

Continental handlar om mycket mer än bara däck. Ända sedan vårt företag grundades år 1871 har vi arbetat med att göra transport av människor och varor säkrare och effektivare. Vår innovativa vision har varit oförändrad under årtiondena. I en tid när fordon blir allt smartare kombinerar vi vår expertis inom autonom mobilitet och säkerhet samt fordonsnätverk för att omvandla data och samverkan till en förbättrad körupplevelse.

Ny teknik som utvecklats av vår forskningsavdelning omfattar radar, sensorer och anslutningssystem som bidrar till att öka säkerheten för alla på vägarna. Eftersom alla system, som till exempel den automatiska bromsfunktionen, är sammankopplade kan de endast leverera bästa möjliga prestanda när bilen är försedd med de bästa däcken. Innovativa laddningslösningar för elbilar och hybriddrivlinor gör dina fordon väl rustade för framtiden. Säkerhet är Continentals främsta prioritet, från däcket som är den enda kontaktpunkten mellan ditt fordon och vägen, och vidare.

Innovation för framtiden: Megatrender inom mobilitet

Ingen förare? Inga problem: Autonom körning

Bromsassistans, körfältsassistans och automatisk parkering är bara början. Under de kommande åren kommer bilarna att ta över allt fler funktioner från föraren – en revolution som drivs framåt av Continental-specialister som utvecklar sensorteknik och högpresterande datorsystem som kan koppla samman bilar med varandra och på så vis skapa nätverk. Bilar kan redan parkera och kryssa fram på motorvägen utan hjälp av föraren.

Ett av våra främsta mål är att uppnå vår nollvision: I tre steg strävar vi mot en framtid utan trafikolyckor med dödlig utgång, utan personskador och i slutändan helt utan olyckor. Bilen är fortfarande fara nummer ett – men smarta sensorer och tekniker gör det möjligt för oss att ändra på det.

Las mär

Elektrifiering av trafik: E-transport

Continentals vision ”Ren kraft” erbjuder redan många komponenter för hybrid- och elfordon. Alla är framtagna för att göra fordonen miljövänligare och billigare. En av höjdpunkterna är vår 48-volts teknik för hybridbilar, som minskar bränsleförbrukningen med 21 procent. Och vår AllCharge-modul gör elbilar verkligt anpassade för trafik eftersom den gör det möjligt för förare att ladda bilens batteri trådlöst. I Kina är hela flottor av mellanklassbilar utrustade med elektriska drivenheter från Continental. Och vi uppgraderar även dieselbilar. Med våra superrena elektrifierade modeller kan kväveoxidutsläppen från förbränningsmotorn minskas med 60 procent.

Las mär

Förutse faror: Säkerhet

Autonoma och nätverksanslutna bilar måste fortsätta att skydda passagerarna. Continental har utvecklat system som kan känna igen trafikljus, övergångsställen, fotgängare, trottoarer och vägmärken. De kan tolka situationen på vägen och agera därefter, även på de mest trafikerade vägarna. Med hjälp av kameror i backspeglar, kylargrill och i bak på fordonet upptäcker våra sensorer möjliga faror, till exempel vattenplaning vid regn, och beräknar den optimala hastigheten samt informerar föraren. Det bästa av allt är att vår V2X-kommunikation varnar bilar som befinner sig i närheten av faran. Och systemet känner av mycket mer än bara våta vägar. Även i snö och is garanterar vi att vår ”Road Condition Observer” (observatör av vägförhållanden) inte kommer att göra dig besviken.

Las mär

Kommunikation är nyckeln: Digitalisering

Modern infotainment i bilen är mer än bara en elegant presentation av grundläggande uppgifter och information. Continental arbetar på den integrerade dialogen mellan människa och maskin. Kraftfulla processorer med flera kärnor och högupplösta skärmar säkerställer att viktig information presenteras tydligt för föraren. HTML5- och Android-appar kan också hämtas via systemet och hållas uppdaterade via internetanslutningen. Som alltid kommer säkerheten först. Det är därför vi tar hänsyn till säkerheten i våra IT-system från första början. Dessa har inbyggt skydd mot cyberattacker och säkerhetsprogram letar ständigt efter avvikelser i både nätverket inuti och kommunikationen utanför bilen.

Läs mer

Rena lösningar, renare framtid: Hållbarhet

För Continental börjar hållbar företagsledning med företagets struktur: Vårt hållbarhetsråd ser till att mänskliga rättigheter och lagar följs i hela vår leveranskedja. Alla våra medarbetare, leverantörer och affärspartner måste följa en uppförandekod. Nya leverantörer granskas grundligt. Denna integrerade strategi hjälper biltillverkarna att få ut fler miljövänliga fordon på marknaden. För oss innebär hållbart värdeskapande även effektivitet i vår användning av energi och resurser. Därför har vi satt upp ambitiösa mål: År 2020 ska våra anläggningar förbruka 20 procent mindre vatten och elektricitet och släppa ut 20 procent mindre CO2 jämfört med 2013.

Läs mer

En bil full av Continental-lösningar

Komponenter från Continental finns nästan överallt i en bil. Vår expertis täcker många områden: från fordonschassin med säkerhetsteknik, till innovativa systemlösningar för drivlinan, interiördetaljer för ökad komfort och, naturligtvis, däcken. ContiTech utvecklar även lösningar för andra branscher, till exempel ytmaterial eller underreden för andra fordonsklasser.

Rätt lösning för alla användningsområden

Continental strävar alltid efter att erbjuda de bästa däcklösningarna – och inte bara för bilar. Vi tillämpar även vår omfattande kunskap om däck och däckutveckling för en mängd andra fordon, från lastbilar, bussar, schaktnings-, hamn- och industrifordon, till traktorer, cyklar och motorcyklar.

Solutions for motorcycles
Lösningar för
motorcyklar

Oavsett om du vill ha fart på vägen eller säkerhet på terrängbanor: Continental erbjuder rätt däck för alla motorcyklister.

Läs mer
Solutions for truck and bus
Lösningar för
lastbilar och bussar

Om du kommer med mycket vikt på vägen behöver du däck som är mer motståndskraftiga och som håller längre. Continentals lastbils- och bussdäck stämmer in på den beskrivningen.

Läs mer
Solutions for bicycles
Lösningar för
cyklar

Sportcyklar, mountainbikes, terränggående cyklar eller trekkingcyklar: vår cykelavdelning erbjuder skräddarsydda däck för alla cyklister.

Läs mer
Solutions for specialty vehicles
Lösningar för
specialfordon

Continental erbjuder ett urval av specialdäck så att personer som kör tunga byggplatsfordon och truckar kan utföra sitt arbete på ett säkert sätt.

Läs mer

En överblick: däckexpertis som spelar roll

Mobile Image Desktop Image

Relaterade ämnen

Tysk teknik

Tyska ingenjörer är kända för noggrannhet, precision och effektivitet, samma värderingar som har lagt grunden för Continentals tidigare och aktuella innovationer.

Läs mer här

Originalutrustning

Om du skaffar originalutrustning från Continental blir du en del av världens största säkerhetsgemenskap.

Läs mer här

Tester och testresultat

Continental-däck får regelbundet toppbetyg i oberoende tester över hela världen. Bekräftad kvalitet för en säker körupplevelse under alla förhållanden.

Läs mer här

Produkter

Hitta ditt däck

Den snabbaste vägen till det perfekta däcket.