Produkter för personbilar / Van / 4x4

stage_image1_lg

Teknologi

Övervakningssystem för däcktryck

Övervakningssystem för däcktryck och elektroniskt system för däckinformation.

Körsäkerhet och komfort är direkt relaterade till däckens skick. Till exempel beror ca 40 % av alla däckhaverier på undertryck i däcken.

De system som utvecklats av Continental övervakar permanent däcktrycket och uppmärksammar pålitligt föraren i händelse av ett tryckfall.

På detta sätt eliminerar våra system för däckinformation en vanlig källa till olyckor och förbättrar körsäkerheten. De reducerar även utsläppen av koldioxid och minskar bränsleförbrukningen.

Om däcken på en bil har 0,3 bar för lågt tryck, kommer fordonet antagligen att dra 1,5 % mer bränsle och därmed släppa ut en motsvarande högre mängd koldioxid.

article_66w_image1

Nya lagstadgade krav för Europa (gäller ej Sverige)

Europeiska kommissionen har antagit en lag som kräver övervakningssystem för däcktryck på alla nya modeller från och med 2012, och på alla nya bilar från och med 2014 – vilket redan är fallet i USA. Många fordon är redan utrustade med övervakningssystem för däcktryck som standard. Dessa system kommer att dela sina data med andra fordonssystem – t.ex. bromssystemet.

Med vår produktportfölj är vi därför väl rustade för att ta itu med framtida behov och göra bilkörning ännu säkrare, miljövänligare, bekvämare och däckhanteringen enklare för föraren.

Här hittar du med information om våra övervakningssystem för däcktryck.

Vi använder cookies för att säkerställa att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Klicka här om du vill läsa mer eller ändra dina inställningar för cookies.