Produkter för personbilar / Van / 4x4

Mikaela Åhlin-Kottulinsky

Säkra tips med

Mikaela Åhlin-Kottulinsky!

Säkra tips med Mikaela Åhlin-Kottulinsky

New content item

Som ledande säkerhetsrådgivare inom vår bransch har vi tillsammans med vår ambassadör Mikaela Åhlin-Kottulinsky tagit fram säkra däcktips inför ditt resande på landets vägar. I vårt avlånga, och i många fall glesbebyggda land är bilen en viktig del för att kunna hantera vardagen. Allt från att ta oss till jobbet, skjutsa barnen till deras aktiviteter och för att handla. Då kan det vara på plats att se över den viktigaste säkerhetskomponenten som ser till att vi håller oss på vägen- nämligen däcken.  


Sommar vs Vinterdäck på sommaren.

Det kommer allt fler oroande rapporter om att mängden med bilar som kör med friktionsdäck på sommaren blir fler och fler. För att visa problemet följer ni Mikaela där vi genomför ett test där två bilar får göra en aggressiv inbromsning från 70 km/h samt en undanmanöver på vått underlag.

Klicka här för att se filmen. 

Varför du bör byta dina sommardäck vid 3 mm mönsterdjup

tread_pattern_directional_global

Den lagliga mönsterdjupsgränser på sommardäck är 1,6 mm. Vi på Continental rekommenderar att man byter vid 3 mm. I denna film berättar Mikaela om ett test vi har gjort för att visa hur viktigt det är att byta ut dina däck redan vid 3 mm.

Klicka här för att se filmen. 

Hur du mäter mönsterdjupet

Våtgrepp för trafiksäkerhet

Däck som är slitna får snabbt sämre egenskaper vid regnvåta vägar. Mönsterdjupet är viktigt för att motverka detta. I denna film ser ni hur Mikaela gör för att se över mönsterdjupet och berättar vad man skall tänka på.

Klicka här för att se filmen. 

Hur du undersöker dina däck

Det enklaste sättet att undvika problem med sina däck är att undersöka dem med jämna mellanrum. Däck går oftast sönder på grund av dåliga vägar, normalt slitage eller när du kör på något på vägen. I denna filmen får du tips från Mikaela hur du skall undersöka dina däck och vad du ska göra om du upptäcker en skada på däcket.

Klicka här för att se filmen. 

Hur du kontrollerar däcktrycket

4 av 5 bilar kör runt med för lite luft i däcken. Det gör att bilen kan få dåliga köregenskaper eller tom en punktering. I denna film visar Mikaela var du hittar bilens rätta däcktryck och varför det är viktigt att ha rätt däcktyck.

Klicka här för att se filmen. 

Hur du packar bilen säkert

Hur viktigt är det att packa bilen rätt? Och vad skall du tänka på? Följ med Mikaela där du får tips på hur du packar bilen rätt inför bilsemestern.

Klicka här för att se filmen. 

Stories

Cykling

teaser_cycling

Som ledande leverantör av fordon i över 140 år ger Continental förare de medel de behöver för att färdas säkert på vägarna.

Läs mer här

Löpning

Running

Våra däck och sulorna på våra löparskor måste ha bra kontakt med underlaget. Läs om hur vårt gummi ger elitidrottare de bästa förutsättningarna.

Läs mer här

Extreme E

Om Extreme E - Elbil racing serien

Continental är en grundande partner till Extreme E, en ny tävlingsserie som sätter nya milstolpar i eMobility-prestanda och säkerhet.

Läs mer här

Classic

Med originalutrustningsdäck har Continental blivit en del av bilhistoriken. En grafisk serier hyllar en rik historik med ikoniska bilar.

Läs mer här

Performance

Mikaela Åhlin-Kottulinsky

Få bästa däcktipsen från racingföraren Mikaela Åhlin-Kottulinsky

Läs mer här

Triatlet vs. Racingförare

Triatlet vs racerkører

Vad händer när en racingförare och en triatlet byter sport med varandra?

Läs mer här

Teknologi och innovation


Senaste nytt i Sociala Medier


New content item