Produkter för personbilar / Van / 4x4

Aspirerande atleter: Så här hamnade Rydzek i Guinness World Records

Aspirerande atleter:

Så här hamnade Rydzek i Guinness World Records

Världens brantaste 50-meterslopp på Continental-sulor – maximalt grepp

”Grymt! Nu är jag med i Guinness rekordbok!”, jublade Johannes Rydzek efter att ha sprungit världens brantaste 50-meterslopp. Han förlitade sig på Adidas-skor med gummisulor från Continental för att slå rekordet.

När du har ett långlivat teknikpartnerskap som Continental och Adidas finns det inget bättre sätt att fira det än genom att sätta ett helt nytt världsrekord.

Det är precis vad som hände med ContiGripRun fredagen den 22 september 2017 – en uppvisning av prestandan hos löparskor med Continental-sula i världens brantaste 50-meterslopp.

Den spektakulära scenen framför en hisnande bergspanoramavy: Heini-Klopfer-hoppbacken i Oberstdorf. Här har två elitidrottare gjort sina världsrekordförsök.

Med sex VM-titlar i nordisk kombination är Johannes Rydzek redan en världsrekordhållare. Men Rydzek nöjde sig inte med det utan hamnade på nytt i historieböckerna genom att slå rekord i världens brantaste 50-meterslopp, officiellt erkänd av Guinness World Records.

Start
ContiGripRun2017
 

27.69 sekunder, 72 meter, 37 grader: Detta är siffrorna bakom världsrekordet: På bara 27,69 sekunder spurtade den målinriktade unga elitidrottaren från Oberstdorf uppför den berömda 72 meter höga backen som har en kontinuerlig lutning på minst 37 grader. Det var en fantastisk prestation som inte hade varit möjlig utan Continentals kunskap om maximalt grepp.
”De sista tio metrarna precis före toppen av backen var otroligt tuffa. Skorna hjälpte mig verkligen där – skon var den avgörande faktorn, särskilt på det släta underlaget”, sa Rydzek efteråt.
Guinness World Records hade angett en tid på under 35 sekunder för den officiella klassificeringen av det första världsrekordet för den snabbaste 50-meterslöpningen i en uppförsbacke med en lutning på över 37 grader. Hoppbacken i Oberstdorf hade förberetts särskilt för detta, med ett underlag mer anpassat för löpning och omfattande säkerhetsåtgärder.

Alexander Schauer
Johannes Rydzek


”Skorna hjälpte mig enormt mycket här – särskilt på det släta underlaget var skon den avgörande faktorn.”

Johannes Rydzek

Ett vinnande samarbete mellan två förstklassiga varumärken

Sedan 2011 har Continentals gummiblandningar från däckspecialisterna i Hannover sett till att göra Adidas-skor väldigt framgångsrika – Continental-sulor såg till exempel till att tre maratonvärldsrekord slogs mellan 2012 och 2014.

I ContiGripRun-världsrekordförsöket deltog de två elitidrottarna i en helt annan typ av utmaning – kort men brant – för att visa hur Continentals och Adidas tekniska samarbete resulterar i fantastiska löparskor.

Den som tävlade mot Rydzek var Alexander Schauer, en parkour-löpare från Wien. Schauer gjorde en exceptionell insats och var bara fyra sekunder långsammare än Rydzek.

Närvarande vid evenemanget var även den officiella Guinness World Records-domaren Paulina Sapinska från London, som bekräftade det nya världsrekordet efter fyra lopp. Rydzeks prestation har nu förevigats i Guinness World Records rekorddatabas – och ingen har slagit det än.

Johannes Rydzek

”Efter de utmärkta omdömena om våra nuvarande vinterdäck är vi väldigt glada att Adidas-skorna med våra yttersulor även de är framgångsrika och att ett världsrekord kunde sättas i Oberstdorf.”

Dr. Konstantin Efimov, Material and Process Development at Continental Tires

Varför Continental

Tester och testresultat

Continental-däck får regelbundet toppbetyg i oberoende tester över hela världen. Bekräftad kvalitet för en säker körupplevelse under alla förhållanden.

Läs mer här

Originalutrustning

Om du skaffar originalutrustning från Continental blir du en del av världens största säkerhetsgemenskap.

Läs mer här

Fordonsexpertis

Från autonom körning till e-transport till hållbarhet – upptäck hur Continental sträcker sig bortom däcken och hjälper till att forma landskapet för framtidens bilar.

Läs mer här

Tysk teknik

Tyska ingenjörer är kända för noggrannhet, precision och effektivitet, samma värderingar som har lagt grunden för Continentals tidigare och aktuella innovationer.

Läs mer här