Produkter för personbilar / Van / 4x4

Gummi för

löpning

Get Your Grip med Continental

Vad har däcken på din bil och sulorna på dina skor gemensamt? En viktig faktor: de ser till att du får en bra kontakt med underlaget. Continental kan ta dig längre – oavsett om du färdas på asfalt eller klättrar i branta berg. Våra gummisulor ger löpare greppet de behöver för att få alla kilometrar att räknas i både träning och tävling. De är också redo att ta sig an de tuffaste förhållandena ute i naturen, så att vandrare och bergsbestigare kan förlita på sina skor i alla lägen.

Sätta rekord och sedan slå dem

Sedan 2009 har vi samarbetat med den ledande sportutrustningstillverkaren Adidas för att ta fram de bästa sportskorna. Och när professionella däckutformare går samman med experter på sportskor banar det vägen för en rad sensationella världsrekord.

Här kan du uppleva hur två elitidrottare tog sig an ett världsrekordförsök i Heini-Klopfer-Skiflugschanze, en backhoppningsramp i Oberstdorf i Tyskland.

Idrottsvetenskap

Bakom den idrottsliga framgången ligger vetenskapliga genombrott.

Utvecklingsteknikerna på Continental gav sig själva uppgiften att ta fram de bästa naturliga och syntetiska gummiblandningarna för att hjälpa idrottare att förbättra sin prestation – oavsett väderförhållanden, temperatur och underlag.

Resultatet av ansträngningarna är en sula som ger 30 procent bättre fäste, mindre risk att halka och mer effektiv löpning än någonsin tidigare.

I och med samarbetet mellan Continental och Adidas har gemensam utveckling på skomarknaden ökat successivt. Idag finns det hundratals olika löpar- och vandringsskor från Adidas för män och kvinnor på hyllorna, alla med Continental-sulor för utmärkt grepp.

Resultatet av ett framgångsrikt samarbete mellan Continental och Adidas

Running Stories

Aspirerande atleter

En kort men brant utmaning: elitidrottaren Johannes Rydzek slog världsrekord på Continental-sulor med maximalt grepp.


Läs mer här