Ett extremt race kräver

extrema däck 

Att bygga ett nytt däck för en ny typ av race

Extreme E är den mest extrema racingserien världen någonsin har sett. Stekande värme eller blåsande kyla; lerigt, sandigt eller isigt - oavsett hur extrema förhållanden, de tävlande och deras fordon behöver ett tillförlitligt däck som ger grepp, dragkraft och utmärkt prestanda i varje skede av loppet. De optimerade däcken är inte bara byggda för extrema förhållanden utan också för de unika kraven hos konkurrerande rena el-SUV: er. Dessa elektriska SUV: er är mycket tyngre än vanligt och de kräver en extra kick när den startar och accelererar vilket innebär att extra specialdäck är nödvändiga.


Skapad för de mest utmanande förhållandena: CrossContact Xtreme

Det nya däcket som utvecklats för Extreme E är ett välbalanserat turneringsdäck med en specialdesignad slitbana för att förbättra dragkraften och stabiliteten på praktiskt taget alla ytor. Vi förfinade dess styrkor för att skapa två helt nya däck speciellt för Extreme E.. CrossContact hjälper tävlande att säkert nå mållinjen i världens mest extrema tävlingsserie.


  • Detta däck har ett terrängmönster bestående av stora block och en off-shoulder design som gör det perfekt optimerat för heta och mjuka ytor som sand och grus.

  • Den innehåller också en "stenbumpfunktion" för att stöta ut de stenar som ibland fastnar i däcket.

  • För att avsluta däcken med sommarutgåvan har det ett färgstarkt tryck som ger både en 3D-effekt och liknar strukturen på en ödslighets hud.

Hur den senaste tekniken höjer Continentals sidoväggdesign

Start
 

Continental Extreme E-testförare och racingstjärnan, Mikaela Åhlin-Kottulinsky, talade med skaparna bakom Continental's Extreme E-sidoväggsdesign. Upptäck hur en innovativ teknik för bläckstråleskrivgummi har skapat de unika designerna för CrossContact och CrossContact Ice däck!


Visste du att Continental är med grundande partner till Extreme E?

Titta gärna på alla våra stories om Extreme E, en ny race-serie som sätter nya milstolpar i eMobility-prestanda och säkerhet.