Produkter för personbilar / Van / 4x4

Känn smaken av framgång med BlackChili

Känn smaken av framgång med BlackChili

Det hetaste däckmaterialet nånsin

När du hör namnet BlackChili för första gången tror du kanske att Continental Tires har gått in i livsmedelsbranschen. Men det handlar inte om mormors hemliga recept på en härlig tallrik chili; BlackChili är en revolutionerade däckblandning, som gillas starkt av både cyklister och motorfordonsägare. Anledningen är att vår patenterade BlackChili-blandning ger oslagbart bra grepp, hastighet och hållbarhet, vilket ger en vägkänsla som inte bara känns trygg utan också... rätt het.

black chili logo

BlackChili-blandningen tillverkas enbart på Continentals fabrik i Korbach i Tyskland och är en kombination av nyutvecklade polymerer och särskilt utvecklade svarta kolpartiklar och fyllnadsmaterial. Både bilar och cyklar drar nytta av denna nya teknik. På cyklar ger BlackChili-däck cyklisten en överlägset säker känsla i branta nedförsbackar på mountainbiken eller i grov terräng. Om däcken monteras på en bil kan föraren förvänta sig maximalt grepp vid acceleration, i kurvor och vid inbromsning på både våta och torra vägar.

Förbättringen är dramatisk. Det påstår inte bara vi. Den professionella cykeleliten har använt den unika blandningen i många år. Geraint Thomas och Team Ineos (Team Sky) vann världens största cykellopp, Tour de France, med Competition Pro LTD-däck av BlackChili. Och vid årets Tour de France använder 6 av de 23 lag som deltar i det tre veckor långa loppet i Frankrike BlackChili-blandningen i sina handgjorda däck.

Det handlar om rätt blandning

Hur uppstod den legendära blandningen? På Continentals R&D-laboratorium i Korbach kämpar våra ingenjörer med ett av de grundläggande problemen när det gäller däckets konstruktion. I princip beror däckets köregenskaper på tre sammanhängande faktorer i gummiblandningen:

  • Grepp
  • Rullmotstånd
  • Slitstyrka

Utmaningen är att om man gör förbättringar gällande en faktor måste man göra avkall gällande en av de andra faktorerna. En blandning som till exempel ger maximalt grepp slits ut fortare och rullar trögare. På motsvarade sätt har en blandning som utformats för höga hastigheter eller mindre slitage en sämre greppförmåga.

BlackChili-blandningen är unik, eftersom den baseras på den senaste utvecklingen gällande polymerer och forskning i andra råmaterial. I det första steget raffinerar vi naturgummi med särskilda syntetgummityper för att erhålla en stark slitbana. Sedan kombineras blandningen med särskilda nanometriska sotpartiklar av kol. Slutligen anpassas ytan och formen för att göra däcket så användbart som möjligt.

Resultatet är BlackChili-blandningen, som ger en hittills unik prestanda. Jämfört med Activated Silica-blandningen – vårt hittills bästa material – har BlackChili-däck 30 % bättre grepp, 26 % längre rullmotstånd och 5 % bättre slitstyrka. Fördelarna gällande hastighet och grepp är uppenbara, både i cykel- och bildäck.

Dessutom pågår en ständig vidareutveckling av BlackChili-tekniken; vi kan anpassa blandningens formel till individuella krav för de nya Continental-däck som rullar ut ur fabriken i Korbach. Med andra ord kan vi tillverka skräddarsydda däck för fordonets specifika behov. Tillverkningstekniken är dock så känslig och komplex att BlackChili inte kan tillverkas någon annanstans i världen.

Maximalt grepp för cyklister och bilister

Du kan själv uppleva det innovativa BlackChili-materialet både på två och fyra hjul med våra högpresterande cykel- och bildäck. Här följer några exempel på speciella varianter av våra kvalitetsdäck.

New content item

Bildäck / SportContact 6
För SportContact 6 har vi utvecklat en ny Micro Flexibility-blandning, som ger optimal kontakt mellan däcket och vägen. Blandningen ger en kortare bromssträcka och bättre acceleration vid både låga och höga temperaturer, såväl vid torrt som vått väglag.

New content item

Cykeldäck / Continental Grand Prix 4000 SII
För sportcyklister som kräver en perfekt kombination av komfort, hastighet och lågt rullmotstånd är Grand Prix 4000 SII den bästa lösningen. BlackChili-blandningen ger perfekt grepp, unik slitstyrka och effektiv rullförmåga, och punkteringsskyddet av Vectran ökar säkerheten.

wintercontactTS860

Bildäck / WinterContact TS 860
Cool Chili-blandningen är en BlackChili-variant som tillverkats särskilt för WinterContact TS 860; en Maximum Traction Silica-blandning som fortfarande är flexibel under alla vinterförhållanden, vilket ger en väsentligt bättre bromskapacitet och unikt grepp på våta vägar.

New content item

Cykeldäck / Mountain King
Med överlägset grepp och unik rullförmåga är Mountain King det perfekta valet när du utforskar grov och kuperad terräng. Den kontinuerliga slitbanan och de greppstarka kanterna består av BlackChili, och ProTechtion-tekniken - tre förstärkningar i sidoväggarna och fyra under slitbanan - innebär att hela däcket är starkare och mindre känsligt för skador.