Tour de France

Tour de France

Continental stödjer unga Cadets

New content item (1)

Ett deltagande i Tour de France som professionell cyklist kräver ett engagemang utan rädsla, enträgen träning och omfattande stöd. Och när det finns tonåringar med en passion för cykelsport, som drömmer om att delta i världens mest spännande cykellopp, är det viktigt att de uppmuntras att verkställa sina ambitioner.

 

Just detta har Tour de Frances organisatörer lyckligtvis gjort i över 15 år. Varje år inbjuds den nästa cyklistgenerationen att cykla framför pelotonen som officiella Les Cadets Juniors du Tour. Detta är ett unikt tillfälle att främja cykelsporten genom att betona sportglädjen. För första gången har Continental nöjet att få stödja dessa nya Cadets på deras spännande resa.

Årets juniorer

I år äger initiativet rum mellan 7 juli och 29 juli 2018, parallellt med huvudevenemanget. Tanken är att årets Cadets får uppleva en unik dag på samma villkor som ett professionellt team. De får upptäcka hur det känns att slutföra en etapp i Tour de France.

Juniorerna startar två timmar innan huvudloppet, tillsammans med tävlingens publicitets-”Caravanne”, samt ett officiellt supportfordon. De slutför de första 30 km av varje etapp och sedan de sista 30 km, där de korsar mållinjen framför åskådarna på plats. Man tar också ett gruppfoto uppe på podiet, medan åskådarna hurrar och applåderar.

En viktig skillnad till huvudloppet Tour de France är att ingen enskild vinnare koras för dessa juniorsträckor. Den sista kilometern är traditionellt en kamp mellan de bästa cyklisterna vid en övermänsklig sprint, men ingen slutgiltig tidtagning och rankning görs bland tävlingens Cadets. Alla de åtta tappra cyklisterna delar podiet och mottager sina medaljer gemensamt, ackompanjerade av den officiella Tour de France-hymnen.

Till morgondagens stjärncyklister

När ceremonin är över (och alla deltagare har fått sin bild tagen av den lokala pressen) får årets Cadets platser på första raden, där de kan se finalen för den Tour de France-etapp de själva just har tillryggalagt. Och vem vet? En vacker dag kanske de själva tar plats bland de elitcyklister som de så entusiastiskt hejar på.

Det är faktiskt så att den franske superstjärnan Arnaud Démare, som vann en av delsträckorna i Tour de France 2018, tidigare tillhörde Les Cadets Juniors du Tour. Han har också vunnit det franska landschampionskapet två gånger, samt många endagslopp och klassiker. I år är han för första gången kapten för Grouparma FDJ-laget (som för övrigt alla använder Continental-däck).

New content item

Använder Continental cykeldäck Limited Edition

Continental är djupt involverat. Det är inte bara så att cyklisterna kommer att bära limited edition-tröjor med Continentals logotyp, men däcken på deras cyklar kommer att vara specialmodellen Tour de France GP4000RS, med Tour de Frances logotyp på cykeldäckets sida. Supportfordonen, som tillhandahåller assistans och transport för alla cyklister, kommer också att förses med 6 däck av PremiumContact limited edition-modell.

Vad ska entusiastiska unga cyklister göra för att få delta i programmet? Cyklister mellan 15-18 år utses bland de bästa i sin kategori, enligt lokala cykelklubbar i samarbete med värdstäderna.

De killar och tjejer som utses att delta som Les Cadets Juniors du Tour bidrar till kopplingen mellan Tour de France och franska cykelklubbsförbundet. De är också beviset på att man aldrig är för ung för att hoppa upp på sadeln och börja kämpa för den gula tröjan.