Produkter för personbilar / Van / 4x4

Continental ökar trafiksäkerheten för alla

Du kör, vi sköter tekniken: Färdas säkert på vägarna!För cyklar och bilar utgör däcken den viktigaste kontaktpunkten

Att cykla är en rolig och hälsosam aktivitet som alla kan ägna sig åt. Men att färdas säkert på vägarna är lite mer komplicerat, något som alla vana cyklister är väl medvetna om. När du rör dig i trafiken på två hjul måste du hela tiden hålla dig synlig och undvika faror.

Och så var det ju det där med vädret. Ibland skiner solen, och ibland öser regnet ner. Den ideala cyklisten trivs lika bra med att trampa sig genom lerpölar som att rulla över torr mark. Det viktigaste är att ha flexibiliteten som krävs för att anpassa sig till olika situationer.

Oavsett om du är cyklist eller förare ger Continental dig medlen att färdas säkert på vägarna. Som ledande leverantör av fordon i över 140 år har vi gett våra kunder däck som ger ett säkert väggrepp och säker hantering i alla väglag.

Däck är den enda kontaktpunkten mellan fordonet och vägen. I kritiska lägen är det däcket som avgör om fordonet kan stanna i tid – eller om bilen kan fortsätta i den planerade körriktningen under en sväng. Därför vill vi informera så många förare som möjligt i hela världen om de säkerhetsrelaterade fördelarna med högtekniska däck som har pumpats till korrekt tryck och som har det mest lämpade mönsterdjupet.

Nikolai Setzer, verkställande styrelseledamot, ansvarig för däckavdelningen och företagsinköp, Continental AG.

Färdas på svart guld

Säkerhet i trafiken är mycket viktigt för dig. Det är det för oss också. Därför strävar vi efter att eliminera samtliga dödsfall, skador och olyckor på vägarna genom nollvisionsinitiativet.

Att sänka antalet dödsfall, skador och olyckor till noll är ett ambitiöst mål, men inte omöjligt. Continentals officiella samarbeten med viktiga sportevenemang som Tour de France, Vuelta a España, Giro D’Italia och Prudential RideLondon sprider budskapet till passionerade fans i hela världen.

Majoriteten av de professionella idrottare som deltar i dessa evenemang kör på högtekniska däck från Continental – även om klungan av cyklister far fram med en sådan hastighet att du förmodligen inte hinner se det. De andra fordonen på vägen ingår också i vårt arbetsfält eftersom vi levererar däck till stödbilarna och motorcyklarna vid varje spännande etapp.

Det är med andra ord inte bara de tävlande som färdas på det ”svarta guldet” från Continental; det gör även de hängivna specialister som arbetar outtröttligt bakom kulisserna. Oavsett vilka pedaler eller hjul som används är de utrustade med den senaste däcktekniken med prestanda och tillförlitlighet som följer högsta standard.

Tillsammans rör vi oss ständigt framåt, och färdas säkert på vägarna.

Stories

Tour de France

Plötsliga utfall, vilda jakter, mördande uppförsbackar och hisnande nedförsbackar - Tour de France anses som världens tuffaste cykeltävling.

Läs mer här

Rätt grepp för de brantaste backarna

New content item

Med sin mördande serie bergsetapper är Vuelta a España ett massivt uthållighetstest för varje proffscyklist.

Läs mer här

Storbritanniens största endagars cykelrace

Prudential_Ride_Teaser_image

150 av världens bästa cyklister tävlar om den största prissumman någonsin för ett endagars cykellopp för proffs.

Läs mer här

Triatlet vs. Racingförare

Triatlet vs racerkører

Vad händer när en racingförare och en triatlet byter sport med varandra?

Läs mer här

Toppkvalitet för såväl cyklar som bilar

New content item

Vilken sorts fordon du än föredrar - Continental tillhandahåller däck enligt senaste tekniska standard för varje körsituation.

Läs mer här

Sörj för säkerheten genom att sköta däcken regelbundet

New content item

Kan du tänka dig själv som deltagare i Tour de France? Här följer några tips på hur du kan sköta dina däck.

Läs mer här

Håll avstånd till cyklister för ökad säkerhet i trafiken

New content item

Omkörning på nära håll är en skrämmande och farlig upplevelse för cyklister.

Läs mer här

Det hetaste däckmaterialet nånsin

A revolutionary tread compound combining the best properties of grip, speed, and durability.

Läs mer här