Produkter för personbilar / Van / 4x4

Artist Julian Montague holding a picture of a 1974 BMW 2002

Konstprojektet "Original Equipment Heroes"

Ikoniska bilar med Continental däck genom tiden

Two cars that have featured and will feature Continental Original Equipment tires – the 1901 Mercedes 35 PS and 2020 VW ID.3

I år ser Continental tillbaka på nästan 150 års företagshistoria. Som däcktillverkare är varje kapitel i den historien nära förenat med biltillverkarna som utrustar sina fordon med Continental däck. Från de tidigaste motoriserade fordon som någonsin rullat på allmänna vägar till några av de mest populära, mest innovativa och efterfrågade bilarna i produktion idag har våra däck gjort bilhistorik, gång på gång. Då, som nu, har några av de största bilmärkena förlitat sig på Continental för att tillhandahålla däcktekniken för att komplettera deras bilnyheter.


År 1901 dominerade Mercedes 35 PS, den första bilen som producerades av Wilhelm Maybach och Paul Daimler under namnet Mercedes, Nice Race Week - på luft fyllda däck av Continental. 1925 var den första Rolls-Royce Phantom ursprungligen utrustad med våra däck från fabriken, liksom Volkswagen Beetle från 1955, Porsche 911 från 1964 och Land Rover D90 från 1986 för att bara nämna några. Idag är det en tredjedel av alla bilar som rullar ut ur en fabrik i Europa utrustade med Continental däck - och många fler över hela världen läggs till i den långa listan med märken med Continental Original Equipment (OE). Med Volkswagen ID.3, som kommer att rulla på Continental OE-däck 2020, är ​​vi också beredda på en elektrisk framtid.


Med originalutrustningsdäck har Continental blivit en del av bilhistoriken och kommer att vara en del av framtidens rörlighet.


För att hylla Original Equipment-däck på tidigare bilmodeller, nu och framöver har New York-baserade nykomlingskonstnären Julian Montague konceptualiserat och designat en grafisk serie som heter "OE Heroes".

Om konstnären: Julian Montague


Uppvuxen i Buffallo, New York, i ung ålder växte Julian Montague upp omgiven av massor av inspiration och med gott om utrymme för hans kreativitet att utvecklas. När han sammanfattar sin hemstad, där han fortfarande bor och arbetar idag, säger han, ”Buffalo brukade vara nästan dubbelt så stor. Den var väldigt rik i den Viktorianska området, så arkitekturen är mycket storslagen. Den är byggd för en stad som är mycket viktigare än den är. ”


Den omgivande öppenheten och rymden kan ha bidragit till Montages önskan om obegränsade arbetssätt. Oavsett om det är målningar eller fotografi, blandade medier eller konceptuella verk, visuell konst eller grafisk design, är det många aspekter i hans kreativa praxis omöjligt att hålla helt åtskilda. ”Praktiken blöder i varandra hela tiden. Designen och konsten är så överlappande att jag måste fortsätta med båda. Varje idé eller bild kan ta många former. ”

Julian Montague’s konstnärliga design av bilar

Som konstnär behandlar Montague ofta ett specifikt ämne, en konkret idé, ett grundläggande koncept eller en liten detalj i flera år, undersöker, dissekerar och observerar, innan han till slut skapar sitt eget tag på dem. Han talar om att vara upptagen, besatt, men också intresserad eller fascinerad av teman som sträcker sig från kundvagnar till spindlar, falsk bokomslag till fiktiva utställningsaffischer. Han spårar sin fascination för bilar, ämnet i OE Heroes-serien, tillbaka till barndomsleksaker. "Jag tror att du inte kan hjälpa att vara lite intresserad av bilar när du växer upp," förklarar han, "som barn känner du dessa objekt så intimt, eftersom du leker med dem och hanterar dem så mycket."

Ikoniska bilar med Continental Original Equipment

Njut av urvalet av våra mest kända bilmodeller, av vilka mer än 800 har utrustats med Continental-däck under de senaste 150 åren:

Julian Montague om Continental Konstprojekt

Vi besökte Julian Montague i hans studio för att se honom skapa denna unika bilkonstserie och ta reda på hur han förvandlar ett brett utbud av väldigt olika bilar, som sträcker sig över ett århundrade, till ett visuellt sammanhängande, inspirerande galleri för bildesignikoner.

Start
Julian Montague
 
 

Människorna som utformar dessa bilar vill att fronten på bilen ska vara sitt eget ID. De vill inte att det ska se ut som någon annans, så alla visuella element finns där för mig. Jag försöker dra det isär lite och det tillbaka ihop som denna mycket enkla, eleganta form.

Julian Montague
Artist Julian Montague driving through Buffallo, New York, in his car, a Saab 900

Montague erkänner också den grundläggande roll som bilar spelar i den amerikanska drömmen. Som han uttrycker det, "det är ett stort land och det är något fascinerande med idén att ha en bil. Jag kunde gå ut genom ytterdörren och köra till Los Angeles. Det är obestridligt att ha en bil som ger dig denna rörelsefrihet som är ganska spännande. Jag gillar verkligen den långa vägresan, den klassiska amerikanska upplevelsen. ”


Även om det inte visas i serien, kunde han inte motstå att han också illustrerade sin egen bil, en Saab 900. "Volvos och Saabs från 80- och 90- och 70-talet har en viss typ av vädjan", säger han. ”Det är en opretentiös design, kopplad till en skandinavisk känslighet som jag tycker tilltalande. Det fanns inga andra bilar som såg ut som Saab 900. ”

Från konstnärens studio till världen – Vart hittar man konstverken

Artist Julian Montague driving through Buffallo, New York, in his car, a Saab 900

Montages arbete har visats i museer och gallerier över hela världen. Även om en vintage-känslighet informerar mycket om sitt arbete, är hans sätt att interagera med konstvärlden - och världen i stort - resolut modernt och använder sociala medier för att dela nya upptäckter och hans senaste verk. "Idag vet du aldrig riktigt hur människor stöter på ditt arbete, eftersom du släpper ut saker i världen och det är så globaliserat," undrar konstnären. När hans grafiska bildesign skrivs ut som affischer och distribueras till bilhandlare över hela världen är han beredd att nå en helt ny global publik. Folk som älskar ikoniska bilar - och deras Continental Original Equipment-däck.

Ladda ner din favorit Original Equipment Hero:

Relaterat innehåll

Originalutrustning

Om du skaffar originalutrustning från Continental blir du en del av världens största säkerhetsgemenskap.

Läs mer här

Tester och testresultat

Continental-däck får regelbundet toppbetyg i oberoende tester över hela världen. Bekräftad kvalitet för en säker körupplevelse under alla förhållanden.

Läs mer här

Tysk teknik

Tyska ingenjörer är kända för noggrannhet, precision och effektivitet, samma värderingar som har lagt grunden för Continentals tidigare och aktuella innovationer.

Läs mer här

Hitta ditt däck

Den snabbaste vägen till det perfekta däcket.