Produkter för personbilar / Van / 4x4

Tour de France

Tour de France

Continental stödjer de unga Kadetterna

För att delta i Tour de France som professionell cyklist krävs att du är orädd, hängiven, kan underkasta dig hård träning och att du har ett omfattande stöd. Och där det finns tonåringar med en passion för cykling – som drömmer om att tävla i det mest spännande cykelloppet i världen – är det viktigt att de får uppmuntran att förverkliga sina ambitioner.

Lyckligtvis har organisatörerna bakom Tour de France gjort just detta i mer än 15 år. Varje år under Tour de France bjuds nästa generations cykeltalanger in för att köra framför klungan som officiella Les Cadets Juniors du Tour. Det är ett enastående tillfälle att göra reklam för cykling genom att lyfta fram glädjen i sporten. Och för andra gången är Continental stolta över att stödja denna nya uppsättning kadetter på deras spännande resa.


Från unga kadetter idag

Initiativet äger alltid rum parallellt med själva huvudtävlingen. Det fungerar så att kadetter får uppleva en unik dag och med samma förutsättningar som ett professionellt team. De får uppleva hur det egentligen är att cykla en etapp av Tour de France.

Två timmar före huvudtävlingen startar de unga cyklisterna med Tourens publicitets-”karavan”, tillsammans med tre officiella följebilar. De kör de första 30 kilometerna av varje etapp och därefter de avslutande 30 kilometerna och korsar mållinjen inför de åskådare som samlats. En gruppbild tas också vid mållinjen och när de står på podiet, till publikens entusiastiska jubel och applåder.

En viktig skillnad mot Tour de France huvudtävling är att ingen enskild cyklist utses till vinnare  av dessa minietapper. Medan den sista kilometern traditionellt är en kamp mellan de starkaste cyklisterna i en övermänsklig sprint, registreras ingen sluttid och det görs heller ingen ranking bland kadetterna. Samtliga åtta modiga cyklister står på podiet tillsammans för att ta emot sina medaljer, ackompanjerat av musiken från den officiella Tour de France-hymnen.

TILLMORGONDAGENS CYKELSTJÄRNOR

Efter prisceremonin (och efter att lokalpressen har tagit sina bilder) får kadetterna ta plats på den främre raden på läktaren för att därifrån se upplösningen på den etapp av Tour de France som de precis har avslutat. Och vem vet? En dag i framtiden kanske de alla står i startfältet med världens bästa cyklister som de nu hejar på.

Faktum är att tidigare utexaminerade från Les Cadets Juniors du Tour inkluderar superstjärnan Arnaud Démare, som 2018 vann en etapp i det årets Tour de France. Arnaud är också tvåfaldig vinnare av National Road Race Championships i Frankrike och flera endagslopp och klassiker. Kaptenen för  Groupama FDJ team (som för övrigt kör på Continental-däck) förlängde nyligen sitt kontrakt till 2020.


ATT CYKLA MED DE SENASTE CONTINENTAL CYKELDÄCKEN

Continentals engagemang är betydande. Förutom att cyklisterna kommer att ha på sig tröjor i begränsad upplaga med Continental-logotypen kommer även däcken på deras cyklar att vara de helt nya GP5000-däcken med Black Chili-gummiblandning, tillverkade för hand i Korbach i Tyskland. Följebilarna, som ger assistans till cyklisterna och sköter logistiken, kommer även de att utrustas med däcket PremiumContact 6 i specialutgåva.

Så hur gör du då om du är en entusiastisk ung cyklist och vill delta i programmet? Cyklister i åldern 15-18 år väljs ut från de bästa i sin kategori, som utsetts av lokala cykelklubbar i samarbete med orter och städer som står värd för evenemanget.

Killarna och tjejerna som får en inbjudan att delta i Les Cadets Juniors du Tour stärker banden mellan Tour de France och den franska federationen av cykelklubbar. De är också ett bevis för att du aldrig är för ung för att hoppa upp på sadeln och börja längta efter den legendariska gula ledartröjan.


UNGA KADETTER KÖR TOUR DE FRANCE

2018 följde Youtube-kanalen GCN (Global Cycling Network) de unga kadetterna under en etapp av Tour de France för att ge den bredare cykelvärlden en inblick i de unga cyklisternas upplevelse, som är ett minne för livet.

Kolla in videon här:


Start