New content item

Ett gripande äventyr genom Belgien och Frankrike

Upplev greppet på plats. Vinn VIP-biljetter till Tour de France

Den 106:e upplagan kommer att gå till historien som en av de tuffaste. Under de 346 milen väntar tre bergsetapper där målgången är 2.000 meter över havet. För att rulla över mållinjen i Paris som segrare krävs däck som förenar lågt rullmotstånd, hög punkteringssäkerhet och ett oöverträffat grepp i farter upp till 120 km/h. Därför har teamen Ineos, FDJ, Movistar, Bahrain-Merida, Katusha-Alpecin, och Sunweb valt att cykla på Competition Pro LTD.

 

Som stolt huvudsponsor till Tour de France har vi två VIP-biljetter att dela ut till dig som vill följa spänningen på plats i Paris. Avresa från Sverige sker den 27:e juli och hemresan är bokad till den 29:e juli. 


Tack för att du har varit med och tävlat! Vinnaren är kontaktad och jag kan lova er att det var en glad vinnare.

Århundradets glädje med den legendariska gula ledartröjan

Den 106:e upplagan av Tour de France kommer att bli en enastående händelse med många spännande händelser för passionerade fans att fira. Tävlingen i år 2019 är speciell eftersom det är hundra år sedan den gula ledartröjan debuterade. Det mest åtråvärda klädesplagget för en blivande mästare. Genom ett århundrade av konkurrenskraftig cykling har detta "gyllene plagg" burits av några av de största idrottspersonligheterna inom sporten.

Den andra årsdagen att fira gäller en cykelhjälte som har burit ledartröjan fler gånger än någon annan – Eddy Merckx. I år är det femtio år sedan hans första seger på touren 1969; efter detta gick han från seger till seger och bar ledartröjan 111 gånger under sin framgångsrika karriär. Än idag fortsätter Merckx att inspirera dagens generation att utmana sig själva – och varandra – för ära och berömmelse.

Sist men inte minst är Continental stolt över att inleda sitt första år som en av tourens fem viktigaste partners – sida vid sida med LCL, E.Leclerc, Krys och Skoda.

“Vi är mycket glada över att spela en huvudroll i världens största cykeltävling 2019”, säger Christian Kötz, chef för däckdivisionen på Continental. “Att vara en vinnande partner till Tour de France passar perfekt ihop med vår kärnfilosofi, ‘passionen för att vinna’. Vi ser verkligen fram emot att bidra till tävlingen med vårt breda utbud av högpresterande däck.”

Som en av fem huvudpartners för evenemanget kommer Continental exponeras tydligt under hela tävlingen. Continentals logo med den stegrande hästen kommer att visas på bågen ovanför mållinjen under varje etapp och en representant från Continental kommer att stå på scenen och dela ut segerpriset till etappvinnaren.

“Glädjen att vinna en etapp är en av dagens största händelse på Tour de France. Vinnaren som höjer sina armar vid mållinjen, oavsett om det är en van segrare eller en vinnare av det enda loppet under karriär upplever med säkerhet en av höjdpunkterna i sitt liv. Continental associerar sin image till dessa spänningar som också är kopplade till begreppet prestanda och försvarar därmed sin position i toppen av däckstillverkare. Tourens vinnare, från Bryssel till Paris via Saint-Etienne, Tourmalet eller Nîmes, kommer att känna igen sig i denna strävan efter excellens som definierar Continental.”

Christian Prudhomme, Direktör, Tour de France

Tour de France 2019, 6 – 28 juli

 

Rutten

Med en längd på 3 460 kilometer är den 106:e upplagan av Tour de France en särskild ansträngande utmaning: tre bergmålgångar på mer än 2 000 meters höjd vid Col du Tourmalet-passet, Tignes och Val Thorens. Ett sådant program är oöverträffat i hela Grand Boucle-historien och kommer att pressa cyklisterna till sina yttersta gränser för den mentala och fysiska uthålligheten.

 

Teamen

Den officiella presentationen av de 176 cyklisterna som representerar de 22 lag som deltar i Tour de France 2019 kommer att äga rum torsdagen den 4 juli i Bryssel på den berömda Grand-Place. I år finns det sex World Tour-team (Ineos, FDJ, Movistar, Bahrain-Merida, Katusha-Alpecin och Sunweb) som ska cykla på avancerade Pro Competition LTD däck från Continental, speciellt konstruerade och handgjorda i Korbach, Tyskland.

 

Etapperna

Tävlingen består av 21 etapper – 7 plana etapper, 5 kuperade etapper och 7 bergsetapper – med endast två dagars vila för de utmattade cyklisterna. Startskottet, den berömda Grand Départ, utgår från Bryssel – endast för andra gången sedan 1958 – och kommer att hedra inte bara belgaren Eddy Merckx utan också landets specialitet inom cykelsporten: sprint. Efter att ha passerat genom tre belgiska regioner (Bryssel-Capitale, Flandern och Vallonien), fortsätter tävlingen genom 37 departement i Frankrike.

Tourens höjdpunkter

 

 • Nyheter

  Tre av etapperna kommer att äga rum på platser för första gången i tävlingens historia. Binche för starten av etapp 3, Saint-Die-des-Vosges för starten av etapp 5 och Pont du Gard för starten av etapp 17. I Foix, som är etapp 15, kommer man gå i mål på 1 205 meters höjd på Prat d'Albis topp.

 • Tempolopp

  En innovation som har hängt med från 2018 är ett par tempolopp som återigen kommer vara delmoment i tävlingen. Den första är ett grupptempolopp som äger rum under den andra etappen från Bruxelles Palais Royal till Brussel Atomium, med en längd på 27 kilometer. Den andra är ett individuellt tempolopp under etapp 13 i Pau med 27 kilometers längd.

 • Tourmalet

  Statistiskt har det här berget Pyrenéerna bestigits flest gånger under tävlingens historia – häpnadsväckande 82 gånger. Däremot är detta endast den tredje gången som Tourmalet har valts ut för en målavslutning. Första gången var 1974 (vinnare var Jean-Pierre Danguillaume) och den andra gången var 2010 (vinnare var Andy Schleck).

 • Iseran

  Col de l’Iseran har inte bestigits på tolv år. Denna period av glömska går mot sitt slut eftersom toppen blir den högsta toppen under 2019 års tour. Den har en fantastisk höjd på 2 770 meter och kommer att bestigas för åttonde gången sedan tävlingens början.

Vad tröjornas färger innebär

Den gula tröjan

Deltagaren som leder rent allmänt - det vill säga den deltagare som har klarat av den totala sträckan hittills på så kort tid som möjligt - har på sig den gula tröjan.

 

Bergtröjan

Experter på uppförsbackar får ett särskilt erkännande under loppet - och använder ett separat klassificeringssystem, med poäng för varje högt bergpass. Ju svårare berget är (uppdelat i fem kategorier) desto högre poäng. Deltagaren med flest poäng i bergkategorin har en vit tröja med röda prickar.

 

Den gröna tröjan

Som en hyllning till de snabbaste männen får den bästa sprintern en grön tröja. I detta syfte utdelar två sorters poäng per etapp: efter ca. två tredjedelar av rutten och i slutet.

 

Den vita tröjan

Den bästa unga deltagaren (under 26 år) i den allmänna kategorin utses också varje dag, denne bär en vit tröja.

Prisbelönta PremiumContact™ 6-däck används av officiella fordon

Förare av tävlingens officiella fordon kommer framföra sina fordon med fullständigt förtroende och säkerhet tack vare PremiumContact™ 6-däcken. De här däcken kommer att ge stöd till specialister – allt från läkare till tidtagare till tävlingsdomare och kommissionsledamöter – att enbart behöva fokusera på den förestående uppgiften, vilket är att skapa den bästa möjliga tävling för de kompromisslösa cyklisterna och den jublande publiken. För att spinna vidare på temat däck, Tour de France är otvivelaktigt ett lyckat fransk-tyskt samarbete; PremiumContact™ 6 är tillverkat med gallisk flair och teutonisk precision på Continentals fabrik i Sarreguemines, Frankrike.

What's happening right now:


Relaterade ämnen

Continental stödjer unga Cadets

New content item

Varje år inbjuds talanger från den nästa cyklistgenerationen att cykla framför pelotonen som officiella Les Cadets Juniors du Tour.

Läs mer här