New content item

Storbritanniens största endagars cykelrace

Den största endagstävlingen för cykelproffs

I sommar kommer några av världens bästa cyklister att samlas på Londons gator för att delta i ett helt unikt cykellopp.

Prudential RideLondon-Surrey Classic är en 183 km lång bana där 150 av världens absolut bästa cyklister tävlar om den högsta prissumman i en klassisk endagstävling för cykelproffs Loppet är en variant på London 2012 Olympic Road Cycling Race-banan och har UCI WorldTour-status. Det kommer också att visas på tevekanalen BBC Sport.

Continental Tires är stolt officiell sponsor för King of the Mountains och Sprints -tävlingarna 2018 på Prudential RideLondon-Surrey Classic söndagen den 29 juli. I loppet ingår fem jobbiga uppförsbackar och fem sprintsträckor för varje klass och särskilda priser till dagens duktigaste cyklister.

Continental Tires är perfekt för klasserna King of the Mountains och Sprint i Prudential RideLondon-Surrey Classic, säger Hugh Brasher, Event Director för Prudential RideLondon.

Continental Tires arrangerar också tävlingen SprintsPrudential RideLondon Classique, även den med UCI World Tour-status och den största endagstävlingen för kvinnliga cyklister. Loppet går av stapeln den 28 juli 2018.

Men Continental Tires engagemang slutar inte där. Företaget är också officiell säkerhetspartner till Prudential RideLondon, man arrangerar interaktiva visningar i festivalområdena under Prudential RideLondon FreeCycle, ger de tävlande på Prudential RideLondon-Surrey 100 sportive tillgång till mekanikersupport och presenterar de senaste innovationerna inom däck- och gummiteknik i Prudential RideLondon Cycling Show på ExCeL mellan den 26 och 28 juli.

"Sharing the Road safely" är för oss inte bara utvecklandet av våra produkter för alla fordon med tysk ingenjörskonst, utan även att utbilda trafikanter för att följa dem säkert på sina resor.

Prudential Ride London-Surrey Classic 2018

Starten

Tävlingscyklisterna startar vid Horse Guards Parade, St James Park i centrala London. När de lämnat legendariska Whitehall och Buckingham Palace bakom sig kommer de att cykla genom sydvästra London, mot den frodiga grönskan i Richmond Park där den första Continental Tires Sprint-utmaningen väntar. Banan fortsätter sedan rakt genom Kingston upon Thames innan man korsar Themsen vid Hampton Court Bridge och landar i Surrey.

Surrey-etappen

Därefter susar cyklisterna vidare genom Walton-on-Thames, Weybridge och Ripley innan de kommer fram till den första uppförsbacken vid Staple Lane. Det blir deras första Continental King of the Mountains-utmaning; belöningen är den fantastiska utsikten över landskapet I Surrey när man når toppen.

Cyklisterna befinner sig nu i Surrey Hills Area of Outstanding Natural Beauty och fortsätter mot de kuperade områdena i Dorking som utgör över 80 km av tävlingssträckan. Efter Abinger Hammer och Westcott får de kämpa i den första av tre Sprint-sträckor på Dorking High Street.

Sedan svänger de tävlande av åt söder, mot Coldharbour; där väntar Leith Hill, den andra King of the Mountains-sträckan och också den högsta. När de väl har besegrat den mytomspunna toppen återvänder de via Dorking för ännu en Sprint innan de ger sig i kast med en runda genom Westhumble till Ranmore Common – det senare med uppförsbackar nummer 3 och 4 i tävlingen King of the Mountains.

Därefter följer en tredje Sprint genom Dorking och den femte och sista King of the Mountains på de krokiga vägarna i Box Hill. Nu återstår bara lite över 50 km och cyklisterna återvänder till London via Leatherhead, Oxshott och Esher.

Mål

När de tävlande kommer in i London via Kingston upon Thames och de sista etapperna cyklar de genom Raynes Park och Wimbledon. Nu kommer sista chansen att få poäng i ett Sprint vid Wimbledon Village, sedan är det bara att fortsätta till Putney Bridge och över floden Themse. Sedan går loppet längs Themsens flodbankar till Chelsea och Westminster och en sista kraftansträngning vid The Mall mot Buckingham Palace och de jublande fansen vid mållinjen.

Tävlingens höjdpunkter

Continental Tires King of the Mountains

Den största utmaningen i Continental Tires King of the Mountains är ett antal speciellt utvalda uppförsbackar i Prudential RideLondon-Surrey Classic; i varje backe får de sex cyklister som når toppen först poäng.

Man har fem chanser att ta poäng i Continental Tires King of the Mountains. År 2018 är det på följande delsträckor: en uppförsbacke vid Staple Lane, en vid Leith Hill, två backar vid Ranmore Common och den sista backen vid Box Hill.

Prispengarna delas ut till de fyra cyklister som fått flest poäng efter alla fem uppförsbackarna. Mästartiteln i Continental Tires King of the Mountains – och mest pengar – får den cyklist som har flest poäng totalt.

Continental Tires Sprints

Continental Tires Sprints är en serie speciella sprintsträckor som ingår i Prudential RideLondon-Surrey Classic; poäng delas ut till de fyra första cyklister som passerar mållinjen I varje sprintlopp.

Man har fem chanser att få poäng i Continental Tires Sprints. År 2018 kommer en mållinje att gå genom Hampton Court i Richmond park och en annan på Dorking High Street, som de tävlande passerar tre gånger under den här etappen. Det femte och sista sprintmålet ligger i Wimbledon Village.

Prispengar delas ut till de tre cyklister som har flest poäng efter alla fem sprintsträckorna. Mästartiteln Continental Tires Sprint champion – och mest pengar – får den cyklist som har flest poäng totalt.

Relaterade ämnen

Continental stödjer unga Cadets

New content item

Varje år inbjuds talanger från den nästa cyklistgenerationen att cykla framför pelotonen som officiella Les Cadets Juniors du Tour.

Läs mer här