Produkter för personbilar / Van / 4x4

stage_image1_lg

Nollvisionen

Nollvisionen

Continental - Framtidens mobilitet

Continental har varit en pionjär inom trafiksäkerhetsarbetet i mer än 140 år. Idag tar vi detta arbete till nästa nivå: Med Nollvisionen. 


 

Start

Däck för hybrid- och elfordon bidrar till att minska CO2-utsläppen .

Som en av de största säkerhetsexperterna i världen, har Continental satt upp ett ambitiöst mål som skall uppnås i tre etapper: Utvecklas från bäst på broms till noll dödsfall, noll skador och noll trafikolyckor. Och av goda skäl. Bara Continental kan alla detaljer i hela bromskedjan - från pedalen till däckets kontaktyta med vägen.

Trafiksäkerhet börjar med däcken. Continental har förbättrat säkerheten i över ett sekel med testvinnande och säkra däck. Därför vill vi informera så många förare som möjligt om säkerhetsfördelarna med att använda högteknologiska däck pumpade till rätt tryck och med tillräckligt mönsterdjup.

Vid sidan av våra innovativa däckprodukter har Continental Automotive Group redan utvecklat omvälvande teknik som används i de flesta moderna bilar idag: ABS, ESC och EBA, bara för att nämna några. Och detta är bara början. Med den pågående utvecklingen mot en intelligenta bil  finns det mer potential än någonsin att nå nollvisionen. 

Continental är stolta över att kunna erbjuda ett helhetskunnande inom teknik för ökad trafiksäkerhet - att bana väg för Nollvisionen.

Gator av säkerhet – den långa vägen till noll dödsolyckor i trafiken

Continental partners Global NCAP ‘Stop the Crash’ campaign.