Produkter för personbilar / Van / 4x4

stage_image

Media

SportContact™ 6 utses till solklar testvinnare

2019-04-18
New content item (1)

AutoMotorsport utser SportContact™ 6 till solklar testvinnare

I AutoMotorsports senaste test av sommardäck tar Continental SportContact™ 6 hem förstaplatsen – och det med marginal. Av de åtta sommardäck som testas är SportContact™ 6 det enda att få fem av fem stjärnor, och däcket utnämns därmed till solklar segrare.


SportContact™ 6 är framtaget för att ge maximalt grepp och stabilitet, och består av den nyutvecklade gummiblandningen Black Chili™. Dessutom gör det nya materialet Aralon 350™ att däcket bibehåller optimalt grepp även vid extremt höga hastigheter. Den innovativa mönsterdesignen Force Vectoring™ ger precis styrrespons och maximal kontroll över däcket, för en trygg körupplevelse.


I AutorMotorsports test lyfter man bland annat att: ”Continental är enastående på den torra banan med glasklar feedback, briljant spårhållning, bra styrprecision och hela tiden med förutsägbara fordonsreaktioner.” AutoMotorsport uppmärksammar också bromssträckan och skriver att: ”Kortaste bromssträckan och säker på understyrning på våt vägbana.”


”Det är såklart att jättekul att våra sommardäck fortsätter att vinna tester i år. Efter att ha vunnit Vi Bilägares sommardäckstest med PremiumContact™ 6 så är det otroligt inspirerande att se att även vårt mer sportiga däck SportContact™ 6 tar hem en tämligen överlägsen seger i AutoMotorsports sommardäckstest. Det visar på en stark bredd i vårt sortiment.”


SportContact™ 6 finns tillgänglig i dimensionerna från 18 till 24 tum.


Ytterligare information

Vi använder cookies för att säkerställa att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Klicka här om du vill läsa mer eller ändra dina inställningar för cookies.