Produkter för personbilar / Van / 4x4

stage_image

Media

SportContact™ 6 utses till solklar testvinnare

2019-04-18
New content item (1)

AutoMotorsport utser SportContact™ 6 till solklar testvinnare

I AutoMotorsports senaste test av sommardäck tar Continental SportContact™ 6 hem förstaplatsen – och det med marginal. Av de åtta sommardäck som testas är SportContact™ 6 det enda att få fem av fem stjärnor, och däcket utnämns därmed till solklar segrare.


SportContact™ 6 är framtaget för att ge maximalt grepp och stabilitet, och består av den nyutvecklade gummiblandningen Black Chili™. Dessutom gör det nya materialet Aralon 350™ att däcket bibehåller optimalt grepp även vid extremt höga hastigheter. Den innovativa mönsterdesignen Force Vectoring™ ger precis styrrespons och maximal kontroll över däcket, för en trygg körupplevelse.


I AutorMotorsports test lyfter man bland annat att: ”Continental är enastående på den torra banan med glasklar feedback, briljant spårhållning, bra styrprecision och hela tiden med förutsägbara fordonsreaktioner.” AutoMotorsport uppmärksammar också bromssträckan och skriver att: ”Kortaste bromssträckan och säker på understyrning på våt vägbana.”


”Det är såklart att jättekul att våra sommardäck fortsätter att vinna tester i år. Efter att ha vunnit Vi Bilägares sommardäckstest med PremiumContact™ 6 så är det otroligt inspirerande att se att även vårt mer sportiga däck SportContact™ 6 tar hem en tämligen överlägsen seger i AutoMotorsports sommardäckstest. Det visar på en stark bredd i vårt sortiment.”


SportContact™ 6 finns tillgänglig i dimensionerna från 18 till 24 tum.


Ytterligare information