Produkter för personbilar / Van / 4x4

stage_image

Media

Mikaela Åhlin-Kottulinsky förlänger med Continental

2019-04-12
New content item

Racingstjärnan Mikaela Åhlin-Kottulinsky i förlängt ambassadörskap för Continental

Under 2018 inledde Continental Däck ett samarbete med racingföraren Mikaela Åhlin-Kottulinsky inom ramarna för företagets arbete mot en nollvision i trafiken. Partnerskapet var så fruktbart att Continental nu förlänger det med ytterligare två år.

Mikaela Åhlin-Kottulinsky blev historisk under 2018 genom att som första kvinna någonsin kliva högst upp på prispallen efter att ha vunnit ett STCC-lopp på Gelleråsen utanför Karlskoga. I år fortsätter hon satsningen med teamet PWR Racing i TCR Scandinavian Series, den serie som tillsammans med Svenska Bilsportförbundet och arrangörer tar över ansvaret för svenskt mästerskap i standardvagnsracing efter STCC.

Nu fortsätter hon alltså sin roll som ambassadör för Continental. Under året som gått har Mikaela inte bara varit en uppskattad deltagare på branschevent – hon har hållit i testkörningar och föreläsningar med fokus på trafiksäkerhet och vikten av att ha rätt och bra däck – anpassade efter rätt säsong.

”Mikaela är inte bara en framgångsrik racingförare, hon har också arbetat som körinstruktör i flera år – så hon är en fantastisk resurs som ambassadör. Hon kan däck, och hon förstår hur viktigt det är med bra däck för säkerheten. Det har varit en fröjd att arbeta tillsammans med henne under året som gått – hon har samma driv och engagemang som vi har”, säger Karsten Wiebking, marknadschef på Continental i Sverige.

Nollvisionen handlar om att skapa förutsättningar för att på sikt få ner antalet olyckor i trafiken till noll. Continental arbetar ju inte bara med däck, utan levererar också marknadsledande lösningar och innovation i många led i bilbranschen – och kan därmed ta ett unikt helhetsgrepp på säkerhetsarbetet. Continental driver innovation i hela kedjan, från det att foten nuddar bromspedalen till dess att däcket har full kontakt med vägbanan och slutar rulla. Continental Automotive Group har utvecklat teknik som ABS, ESC och EBA – för att bara nämna ett fåtal. Att vara bäst på broms är bara början av arbetet.

”Efter ett framgångsrikt första år med Mikaela så ser vi verkligen framemot att fortsätta vårt samarbete under 2019 och 2020. Vi på Continental önskar henne stort lycka till med TCR-säsongen”, säger Karsten Wiebking.

Ytterligare information