Produkter för personbilar / Van / 4x4

stage_image2_lg

stage_image2_lg

Continental Däck Sverige startar podcasten – På väg med Continental.

2020-02-20
New content item
New content item

Continental Däck Sverige startar podcasten – På väg med Continental

Vad betyder alla mystiska symboler på sidan av däcket, hur håller man 26 ton kvar på vägen i alla väder och vad är egentligen ett originalmonterat däck? Det är några av de ämnen som tas upp i ”På väg med Continental”, en podcast från Continental om däck för allt som rullar och hur världsledande innovationer kan rädda liv på vägarna.


I podcasten samtalar Björn Lind både med interna experter från Continental Däck Sverige och intressanta gäster, för att få grepp om däckens betydelse för säkerhet, prestanda och totalekonomi. I avsnitten kan man som lyssnare få praktiska råd och tips för vardagsbilisten och inblickar i hur det går till att utveckla ett helt nytt däck för anpassat för nordiska vintervägar. Bland gästerna finns Continental Sveriges ambassadör och racingföraren Mikaela Åhlin-Kottulinsky, som delar med sig av sina erfarenheter bakom ratten och om Extreme E, det nya mästerskapet för eldrivna fordon.


- Det har varit superroligt och spännande med att ha möjligheten att producera vår alldeles egna podcast. Vi ser podcasten som ett lättillgängligt och lärorikt komplement till vår vanliga marknadsföring riktad mot både våra kunder och slutkonsumenter, säger Frida Fransson, Communication & Trade Specialist på Continental Däck Sverige.


I början av januari smygstartade Continental Däck Sverige med att rulla ut de två första avsnitten av podcasten – På väg med Continental. Fram till idag har 190 stycken lyssnat på podcasten. Det första avsnittet är en presentation av podcasten och vad den kommer att handla om, i andra avsnittet tar vi upp den ständiga debatten om att välja mellan dubb- eller friktionsdäck och idag kommer det tredje avsnittet laddas upp som handlar om däcktester. I detta avsnitt finns representanter från Continental Däck Sverige och den inbjudna gästen Nils Svärd från Vi Bilägare. Podcasten finns tillgänglig på Acast, Spotify, App Store och Google Play. Under 2020 planeras det att släppas ett avsnitt i månaden.


Klicka här för att komma till podcasten - På väg med Continental 


För mer information, kontakta Frida Fransson, Communication & Trade Specialist på Continental Däck Sverige på +46 730 28 93 45 eller frida.fransson@conti.de.


Continental utvecklar helt nya tekniker och tjänster för hållbar och sammankopplad transport av personer och produkter. Teknikföretaget grundades 1871 och erbjuder säkra, effektiva, intelligenta och prisvärda lösningar för fordon, maskiner, trafik och transport. 2018 uppgick Continentals preliminära försäljningsresultat till 44,4 miljarder euro, och företaget har för närvarande fler än 240 000 anställda i 60 länder och marknader.


Däckdivisionen har 24 produktions- och utvecklingsplatser världen över. Som en av de ledande däcktillverkarna med omkring 56 000 anställda rapporterade divisionen en preliminär försäljning på 11,4 miljarder euro under 2018. Continental räknas till ledarna inom däcktillverkning när det kommer till teknik och erbjuder ett brett sortiment för personbilar, nyttofordon och tvåhjulingar. Genom kontinuerliga investeringar i forskning och utveckling bidrar Continental till säker, kostnadseffektiv och ekologiskt effektiv mobilitet. Däckdivisionens portfölj omfattar tjänster för däckhandel och flottapplikationer samt digitala hanteringssystem för däck för nyttofordon.

Ytterligare information