Produkter för personbilar / Van / 4x4

stage_image

Media

Pressmeddelande

Continental tillkännager frivilligt program för utbyte av personbilsdäck

2017-09-18

Continental tillkännager frivilligt program för utbyte av personbilsdäck

  • Utbytesprogram för Continental PremiumContact 6 i dimensionen 245/45 R18 Y XL 
  • Programmet omfattar 4 260 däck tillverkade vecka 50 år 2016 och vecka 16 år 2017

 

Hannover den 15 september 2017. Continental tillkännagav i dag ett frivilligt däckutbytesprogram som omfattar 4 260 däck av modellen PremiumContact 6 i dimensionen 245/45 R18 Y XL. Till följd av att en icke specificerad materialkombination har använts kan däcken utveckla en ojämn form på slitbanan. Detta skulle kunna göra att däcket kommer i kontakt med fordonet, försämrade vägegenskaper och en begränsad höghastighetskapacitet. Till dags dato har Continental har inte fått in några rapporter om olyckor eller skador i anslutning till detta problem. Utbytesprogrammet initieras proaktivt för att undvika potentiell risk för fordonsförare och andra vägtrafikanter. De berörda däcken har sålts till kunder i Europa, Turkiet och Ryssland och endast inom affärsområdet eftermarknad.


Det berörda Continental-däcket kan identifieras med hjälp av följande information:

Produktserie:

PremiumContact 6

 

DOT-serienummer:

DOT 6G8U D6R9 5016

DOT 6G8U D6R9 1617

 

De fyra sista siffrorna i DOT-serienumren anger tillverkningsdatumet (vecka/år). De berörda däcken kommer att bytas ut kostnadsfritt. Inga andra däckdimensioner, tillverkningsdatum eller produktserier berörs.

 

Continental började informera respektive nationella myndigheter den 14 september 2017 och håller kontakten med sina däckåterförsäljare för att organisera och genomföra detta frivilliga utbytesprogram. Personer som vill ha mer information, inklusive instruktioner om hur man kontrollerar om däcken man har är av den berörda typen, samt kontaktinformation till Continentals lokala samarbetspartners, uppmanas att gå in på respektive webbplats: www.continental-tires.com/exchange.

Continental AG
Continental utvecklar banbrytande tekniker och tjänster för hållbar och uppkopplad mobilitet för människor och deras varor. Teknikföretaget, som grundades 1871, erbjuder säkra, effektiva, intelligenta och prisvärda lösningar för fordon, maskiner, trafik och transport. 2016 omsatte Continental för 40,5 miljarder euro och företaget sysselsätter för närvarande mer än 230 000 människor fördelat på 56 länder.www.continental-corporation.de

 

Däckdivisionen
Däckdivisionen för närvarande 24 tillverknings- och utvecklingsanläggningar över hela världen. Det breda produktprogrammet och kontinuerliga investeringar i FoU ger ett viktigt bidrag till en kostnadseffektiv och ekologiskt effektiv rörlighet. Däckdivisionen, som är en av världens ledande däcktillverkare med mer än 50 000 anställda, hade 2016 en omsättningen på 10,7 miljarder euro.

 

Däck för personbilar och lätta lastbilar
Continental är en av Europas ledande tillverkare av däck till personbilar och lätta lastbilar och världens fjärde största tillverkare av däck till personbilar på marknaden för originalutrustning och eftermarknaden. Premium-märket Continentals fokus på produktutveckling har till syfte att optimera alla egenskaper som är relevanta för säkerheten samtidigt som däckens rullmotstånd minimeras.
www.continental-reifen.de

 

Media-databas
http://www.continental-reifen.de/news 


Kontakt
Mattias Palmgren
Mattias Palmgren

Produktchef

Banehagsgatan 22

414 51 Göteborg