Produkter för personbilar / Van / 4x4

stage_image

Media

Årets andra däcktest är här – med Continental som klar segrare – igen

2019-04-15
PremiumContact™ 6

Under den sista veckorna i mars förväntar sig inte bilförare landet över att det ska vara 18 grader varmt och strålande sol. Snarare är det vanligtvis stort fokus på vinterdäck då barnfamiljer från hela landet ska besöka våra svenska skidorter. Men det är faktiskt inte bara snö och vinterskoj som står för dörren – årets andra sommardäckstest av Vi Bilägare har landat, denna gång testas SUV kategorin och Premium Contact 6 TM står som segrare.

Continental fick näst bäst eller bäst poäng i sju av tio de poängkategorierna. Det gav en totalpoäng på 87 av 100 möjliga och en förstaplats på prisstegen.

  • Underbart känns det att Continental redan nu är dubbel däckvinnare 2017. Extra roligt är det att testpanelen värdesätter vårt arbete med att ta fram nya generationer däck och  refererar till att nykomlingen Premium Contact 6TM imponerar med goda resultat och når idel första eller andra plats i körmomenten”, säger Mattias Palmgren, produktchef på Continental Sverige. 

Testet gjordes i december 2016 på Uvalde Proving Grounds i Texas. Där testades endast större däck av dimensionen 235/50 R18 från respektive tillverkare, det vill säga tillverkarens bästa alternativ. Continentals däck beskrivs som det säkraste däcket i respektive delkategori vilket gör det till en given vinnare i testet.  

 

För mer information vänligen kontakta:
Tobias Helmer, 070-726 88 46, tobias.helmer@axicom.com

Kontakt
Mattias Palmgren
Mattias Palmgren

Produktchef

Banehagsgatan 22

414 51 Göteborg