Produkter för personbilar / Van / 4x4

stage_image

Media

Sommarens däcktester rullas in – med Continental som klar segrare

2017-03-03
tire_image1

Under sportlovsveckorna är det vanligtvis stort fokus på vinterdäck då barnfamiljer från hela landet ska besöka våra svenska skidorter. Men det är faktiskt inte bara snö och vinter-skoj som står för dörren utan även årets första test av sommardäck. Conti Premium Contact 5 fick segrande ur det första testet i Vi Bilägare.

Däcket, som är tillverkat i Tjeckien, med tysk ingenjörskonst fick bäst, eller näst bäst poäng i åtta av tio de poängkategorierna vilket gav en totalpoäng på 91 av 100 möjliga. Continentals Premium Contact 5 är också det däcket i testet som hade kortast bromssträcka på både våt och torr väg.

  • Fantastiskt roligt tycker vi på Continental det är att årets första test är ute och att vi kan titulera oss som första däckvinnaren 2017. Framförallt att testet visar att vi har kortast bromssträcka på både torrt och vått väglag understryker att 100-0 är viktigare än 0-100 för oss på Continental, säger Mattias Palmgren, talesperson, Continental Sverige.  


Testet gjordes i december 2016 på Uvalde Proving Grounds i Texas. Där testades endast premiumdäck från respektive tillverkare, det vill säga tillverkarens bästa alternativ. Continentals premiumdäck omskrivs som stabilt och förutsägbart samtidigt som ljudnivån är extremt låg på slät asfalt och däcket klarar av ojämnheter bra.

  • Vi på Continental vill att det ska vara säkert ute på vägarna. Därför känns det som att 2017 inte kunde ha börjat bättre. Ett gott nytt trafikår. Vi delar Nollvisionen med bland annat trafikverket och NTF och det här är en god början på den visionen under 2017. Säger Mattias Palmgren, talesperson, Continental Sverige. 


För mer information vänligen kontakta:
Tobias Helmer, 070-726 88 46, tobias.helmer@axicom.com

Kontakt
Mattias Palmgren
Mattias Palmgren

Produktchef

Banehagsgatan 22

414 51 Göteborg