Produkter för personbilar / Van / 4x4

stage_image

Media

Trippelvinst för Continental i vinterdäckstesterna

2016-10-15

Höstens däcktester har rullats ut i Sverige. Continental prisas för sina däck i tre olika tester – Vi Bilägare, Teknikens värld och Aftonbladet sätter alla Continentals däck som testvinnare.

Vill du vara säker och trygg på vägarna i vinter - kör på vinnardäck från Continental. Däcken, ContiViking6, WinterContact TS860 och IceContact 2 har alla en sak gemensamt – de är testvinnare.

  • Konsumenter som står i begrepp att köpa nya däck ställs alltid inför valet att lita på ett visst däcktest i en viss tidning. Därför känns det extra bra för oss på Continental att kunna leverera vinnardäck i tre olika tester, säger Mattias Palmgren, produktchef på Continental Däck.  


Vinner med däck i olika segment

Conti Viking Contact 6 det bästa odubbade vinterdäcket enligt Vi Bilägare. Nio odubbade, så kallade friktionsdäck, testades i tolv olika moment. Continentals däck tog hem full pott i tre av de tolv testmomenten där man sticker ut som det i särklass bästa däcket på is med 29 poäng av 30 möjliga. Totalt fick CVC6 79 poäng av 100 möjliga vilket gör däcket till det bästa i klassen.

Vidare, i Ny tekniks däcktest, prisas däcket ContiWinterContact TS 860 som testvinnare i segmentet mellaneuropeiska dubbfria däck. Testet gjordes utifrån sex olika kriterier; bromsegenskaper, vägegenskaper, vattenplaning, älgtest, komfort och rullmotstånd. I tuff konkurrens med andra namnkunniga tillverkare vann ContiWinterContact TS 850 i kategorin mellaneuropeiska dubbfria däck.

Slutligen I Aftonbladets test vinner man både dubbat och odubbat. I kategorin dubbade vinterdäck fick Continental IceContact 2 toppbetyg där det lyfts fram som ett välbalanserat och lättkört däck och köregenskaperna på snö och is lyfts fram. I kategorin odubbade däck vinner Continental med däcket ContiVikingContact 6, där egenskaper som tysthet och lågt rullmotstånd lyfts fram.

  • Det är stenhård konkurrens och många tillverkare gör riktigt bra däck idag. För vår del är detta ett bevis på att vi fortsätter förnya oss och leverera däck av absolut bästa kvalitet, säger Mattias Palmgren, produktchef på Continental däck. 
Kontakt
Mattias Palmgren
Mattias Palmgren

Produktchef

Banehagsgatan 22

414 51 Göteborg