Produkter för personbilar / Van / 4x4

Continental däck

Continental
däck

Vi gör vägen framåt möjlig

Däcken är den viktigaste kontaktpunkten mellan fordonet och vägen. Vi arbetar för att dina däck alltid ska ge bästa möjliga bromsverkan, maximal säkerhet och ren körglädje.

Det är därför Continental är en av Europas ledande tillverkare av personbils- och lätta lastbilsdäck. Vi är också en av världens största tillverkare av personbilsdäck inom marknaden för originalutrustning och utbytesdäck.

 

Men vi är mer än så. Vi rankas bland de fem största billeverantörerna i hela världen, med divisioner specialiserade på bromssystem, instrumentering, system och komponenter för drivlinor och chassin, fordonselektronik, infotainmentlösningar, och tekniska elastomerer. Och över hela världen, har företaget över 244 000 anställda i 61 länder och på 554 platser. Vi är verkligen en stor familj.

Som du ser finns en passion för mobilitet i hjärtat av allt vi gör. Vårt mål är att alla ska kunna förflytta sig på ett renare, säkrare, intelligentare och billigare sätt.

Däckvarumärken

Däckdivisionen består av varumärkena Continental, Uniroyal, Semperit, Barum, General Tire, Viking, Gislaved, Mabor, Matador och Sportiva. Continental, vårt premiummärke, innehar en ledande position inom verksamheterna originalutrustning och utbytesdäck

Tradition och framsteg

När vi ser tillbaka på mer än 145 år av innovation och tillväxt, känner vi på Continental en enorm stolthet över vår historia. Vi uppfann den första mönstrade slitbanan i världen. Och det första slanglösa däcket. Samt dessutom världens första förarlösa bil. Och världens första miljövänliga däck. Och även världens snabbaste väggodkända däck. Det är många ”först med” – och vi är bara i början av listan.

Sedan starten i Hannover, Tyskland år 1871 har vi samlat på oss en enorm kunskap och expertis. Årtionden av intensiv forskning och tester har t.ex. kunnat bevisa att däck inte bara har stor betydelse för fordonets allmänna prestanda - de har dessutom ett avgörande inflytande på bromskapaciteten.

Med betoning på framsteg strävar vi hela tiden efter att optimera vårt produktsortiment. Continentals produktutvecklingsteam arbetar ständigt med att maximera våra däcks säkerhetsrelevanta egenskaper, och samtidigt minimera rullmotståndet. Dessa aspekter bidrar väsentligt till körsäkerhet och hållbarhet.

Däcktest för alla situationer

Vi testar vår däck mycket noga på godkända platser över hela världen, inklusive på Contidrom, vår inomhusbana nära Hannover. I Contidrom finns världens första helautomatiska däcktestsystem, AIBA, som utför tester hela året om på våta och torra vägbanor.

Vårt kompromisslösa fokus på varenda aspekt gällande säkerhet och prestanda bekräftas om och om igen av oberoende tester över hela världen, där vi hela tiden tilldelas bästa möjliga rekommendationer och utmärkelser.

Dessutom måste våra däck även motsvara de stränga kraven i hundratals tester utförda av fordonstillverkare. Det intygar att däcken levererar enligt högsta standard. Endast därefter kan Continental däck få godkännande som originalutrustning (OE).

Start
Andreas Schlenke
 

Verifierade av partners

Ett modernt fordon fungerar i ett komplext samspel med avancerade komponenter – till dessa räknas även däcken. Rätt uppsättning däck garanterar att bilens prestanda på pappret även visar sig på vägen.

Det är därför bra att en av tre fabriksnya bilar i Europa utrustas med däck från Continental. Som den ledande OE-leverantören på Europamarknaden blir våra partners förtroende ett bevis på att våra produkter håller en utmärkt kvalitet.

Rätt lösning för alla användningsområden

Continental strävar alltid efter att erbjuda de bästa däcklösningarna – och inte bara för bilar. Vi tillämpar även vår omfattande kunskap om däck och däckutveckling för en mängd andra fordon, från lastbilar, bussar, schaktnings-, hamn- och industrifordon, till traktorer, cyklar och motorcyklar.

Solutions for motorcycles
Lösningar för
motorcyklar

Oavsett om du vill ha fart på vägen eller säkerhet på terrängbanor: Continental erbjuder rätt däck för alla motorcyklister.

Läs mer
Solutions for truck and bus
Lösningar för
lastbilar och bussar

Om du kommer med mycket vikt på vägen behöver du däck som är mer motståndskraftiga och som håller längre. Continentals lastbils- och bussdäck stämmer in på den beskrivningen.

Läs mer
Solutions for bicycles
Lösningar för
cyklar

Sportcyklar, mountainbikes, terränggående cyklar eller trekkingcyklar: vår cykelavdelning erbjuder skräddarsydda däck för alla cyklister.

Läs mer
Solutions for specialty vehicles
Lösningar för
specialfordon

Continental erbjuder ett urval av specialdäck så att personer som kör tunga byggplatsfordon och truckar kan utföra sitt arbete på ett säkert sätt.

Läs mer

Vi är mer än bara däck

Här finns mer information om hela företaget Continental.

Rätt lösning för alla användningsområden

Motorcykeldäck

Motorcycle Tyres

Continental undersökte, testade och uppfann motorcykeldäck. 

Läs mer här

Cykeldäck

Continental MTB technologies

Över 100 års erfarenhet av utveckling och tillverkning av cykeldäck har gjort Continental till ett unikt företag inom branschen.

Läs mer här

Transportdäck

cvt_teaser_image

Continental är en av världens ledande tillverkare av kommersiella fordonsdäck. Vår division inom tunga fordon erbjuder lastbil- och bussdäck för godstransporter och persontransporter inom segmenten "Gods", "Människor" och "Anläggning". 

Läs mer här

Kommersiella fordonsdäck

cvt_teaser_image

Avdelningen Commercial Specialty Tires utvecklar och tillverkar däck och lösningar för terrängkörning. Detta inkluderar fordon och maskiner för jordbruk, gruvdrift och anläggning, (intra)logistik och hamnarbete.

Läs mer här