Produkter för personbilar / Van / 4x4

stage_image

Media

Pressmeddelande

Nya VikingContact 7 – ett allrounddäck för den skandinaviska vintern

2018-04-12
VikingContact 7

Nya VikingContact 7 – ett allrounddäck för den skandinaviska vintern

VikingContact 7 är ett däck designat för skandinaviska vintrar, med mjuk gummiblandning som ger ett bra grepp på isiga och snötäckta vägar, i slask och i väta. Däcket har upp till sju procent bättre manövrerings-
egenskaper än tidigare modell.


Med VikingContact 7 har Continentals däckutvecklare brutit ny mark och tagit fram ett nytt allroundvinterdäck för skandinaviska väderförhållanden och väglag. För slitbanan valde de en aktiv kiseldioxidblandning som ger optimalt grepp, inte minst på våta vägar. Rapsoljan i blandningen ger hög flexibilitet i låga temperaturer, så att däcken kan bygga upp ett starkt grepp även i nordiska vintrar. För att ge däcken ett bra och säkert grepp på våta och slaskiga vägar har utvecklingsingenjörerna på Continental skapat ett nätverk av djupa mönsterspår som snabbt leder undan slask och vatten. För att säkerställa att slitbanans mönsterklackar är stabila, vilket är avgörande för den exakta översättningen av styrkommandon, är klackarna sammanlänkade genom små skuldror eller ”broar” som ger bra stabilitet vid kurvtagning. Vid körning på is och snö ger 3D-sajpningarna däcket ett stort antal greppkanter och snöfickor. Dessa fylls med snö och den resulterande snö-till-snö-friktionen förbättrar greppet ytterligare. Vid körning på isiga vägar ger sajpningarnas greppkanter en effekt som påminner om dubbar. De greppar tag i det översta lagret av is, vilket ger ett utmärkt grepp vid bromsning.


Alla däckvarianterna är godkända för hastigheter upp till 190 km/h, vilket är betydligt högre än de högsta tillåtna hastigheterna i norra Europa. Fem modeller av däcket kommer att utrustas med ContiSeal-teknik. Vid punktering tätas automatiskt punkteringar med en storlek på upp till 5 mm i diameter i slitbanan. Punkteringssäkra däck med SSR Runflat-teknik kommer att finnas tillgängliga i flera olika storlekar. Sortimentet kommer även att omfatta modeller med ContiSilent-teknik, som ger låg bullernivå i passagerarutrymmet. Enligt EU:s däckmärkning har VikingContact 7 fått klassificeringen ”C” för rullmotstånd och ”E” för våtgrepp. Med en bullernivå på 72 kvalificerar sig däcket för symbolen med två svarta ljudvågor. Dessa däck har även genomgått nödvändiga bromsprov för att kvalificera sig för symbolen med tre bergstoppar och en snöflinga.


Exempel på förbättringar med nya VikingContact 7:

  • Manövreringsegenskaperna har förbättrats med upp till sju procent
  • Jämfört med sin föregångare ger nya VikingContact 7 sju procent bättre vattenplaningsskydd, sex procent kortare bromssträckor i vått väglag samt fyra procent bättre manövreringsegenskaper på slaskigt och isigt väglag.
  • Manövreringen på både snöiga och torra vägar har förbättrats med två procent.
  • Rullmotståndet har minskat med tre procent – även i jämförelse med föregångarens prestanda.
Vi använder cookies för att säkerställa att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Klicka här om du vill läsa mer eller ändra dina inställningar för cookies.