Produkter för personbilar / Van / 4x4

stage_image1_lg

För oss är 100-0 viktigare än 0-100

TechArt

Turbo för Turbon: TechArt – Trimning av Porsche

erfolgsstory_techart_01

1. Utmaningar

Porsche 911 Turbo är en legend på fyra hjul 

Porsche 911 Turbo är en legend på fyra hjul, en unik bil i den absoluta framkanten. De som vill göra den här bilen bättre måste veta exakt vad de håller på med – och det är där TechArt kommer in i bilden. Vid Geneves internationella motormässa i mars 2010, visade trimningsspecialisterna från Leonberg upp ett omfattande trimningspaket till den nuvarande versionen av 911 Turbo. Efter det återstod bara en sak: Att förbättra bilens prestanda.

erfolgsstory_techart_02

Det är nu det intensiva samarbetet med Continental inleds. Självklart kan man bara få bättre körprestanda med rätt väggrepp. Och det är ju alltid roligare att ta sig an nya utmaningar i ett team!

erfolgsstory_techart_03

2. Prestanda

Mer kraft i Turbon

Mer kraft i turbon – det är det som TechArts trimningspaket TA 097/T2 handlar om. Modifieringarna av motorn består av tre skräddarsydda komponenter: TechArts sportluftfilter, grenrörspaket samt avgassystemet ”Sport”. Modifieringarna är maximalt sammantrimmade tack vare det nya motorstyrningssystemet.

erfolg_detailseite_forcecontact

Med det här trimningspaketet kan du direkt lägga dig i omkörningsfilen. Den uppgraderade Porsche 911 Turbo räknas lätt som en av de snabbaste bilarna i världen. Den tar dig från 0 till 100 km/t på fenomenala 2,9 sekunder, och bara 6,4 sekunder senare spränger du 200 km/t-vallen. Toppfarten är också sensationell: inte förrän du når 333 km/t slutar hastighetsmätaren att stiga.

Med sådana här prestanda behöver du ett mycket speciellt däck. Då är ContiForceContact det optimala valet. Det är en perfekt mix av väg- och sportdäck, så du behöver inte kompromissa med körupplevelse eller säkerhet i höga hastigheter. Men däcket är också perfekt för vardagskörning, så du kan lugnt köra hem på det efter ett race.

3. Framgångar

Resultatet är en bil som lätt intar tätpositionen

Med Porsche 911 Turbo har TechArt och Continental visat vad en bil kan prestera när en trimningsfirma och en däcktillverkare arbetar nära tillsammans. Resultatet är ett bil som lätt intar tätpositionen.

erfolgsstory_techart_04

En 3,8 liters motor, sensationella 620 hk vid 6400 rpm, oslagbar acceleration och en imponerande topphastighet. Maximal funktionell kvalitet möter ett perfekt hantverk – och resultatet är exempellösa prestanda på alla nivåer.