Produkter för personbilar / Van / 4x4

stage_image1_lg

För oss är 100-0 viktigare än 0-100

AC Schnitzer

Från 0 till 100 km/h på 6,9 sekunder, en toppfart på 235 km/h, 190 hp/140 kW råstyrka

erfolgsstory_acschnitzer_01

1. Utmaningar

Körglädje med tanke på miljön: AC Schnitzer 99d

Från 0 till 100 km/t på 6,9 sekunder, en toppfart på 235 km/t, 190 hk/140 kW råstyrka och ett koldioxidutsläpp på endast 99 g/km – är det ens möjligt? Dynamik, maximal körglädje, och samtidigt mindre utsläpp är vad BMW:s alla modeller kan erbjuda idag. Det är den utmaning som trimningsfirman AC Schnitzer har tagit sig an med sin konceptbil 99d.

erfolgsstory_acschnitzer_02

Att ”bygga in” en hög grad av sportighet är alltid en utmaning, men den här gången var ett annat mål minst lika viktigt: Att visa upp ett miljöansvar och på samma gång ge en framtidsbild av vilka trender som kan utvecklas de närmaste decennierna.

2. Prestanda

Skräddarsydd drivlina

AC Schnitzer 99d använder BMW:s effektivaste dieselmotor som ursprungligen satt i 320d EfficientDynamics edition. Trimningsspecialisterna från Aachen trimmade helt enkelt prestandan, och ökade kraften från 163 hk till 190 hk.

erfolgsstory_acschnitzer_03

Smart viktminskning

Bilen har tappat otroliga 230 kg tack vare ett systematiskt konstruktionskoncept. Ett litium-jonbatteri och material som kolfiber, magnesium och titan har gjort den dramatiska viktminskningen möjlig. Ingen annan BMW-serie har en lättare bil!

Revolutionerande viktminskning

Hela 35 kg har försvunnit från de delar som är direkt fästa vid däcken. Material från flygindustrin och specialtillverkade produkter, som AC Schnitzers fyr-kolvs högpresterande och lätta bromsar för framaxlar, samt de helgjutna, höghållfasta, smidda, typ VIII-fälgarna med titanbultar, som ger både låg vikt och maximal rörlighet.

erfolgsstory_acschnitzer_05

Conti även på insidan

Continental BLUECO är specialutvecklat för AC Schnitzer 99d. Den här uppgraderingen av ContiSportContact 5P ger optimala krängningsegenskaper, god kurvtagning och en ZR-klassning för hastigheter över 240 km/h.

3. Framgångar

Inga kompromisser

Förbättrad aerodynamik, minskad vikt, mindre friktion – och ändå inget kompromissande med körglädjen. Det är det som AC Schnitzers kunder har uppskattat under mer än 20 år. Utmaningen antogs och målen har uppnåtts! Resultatet har varit så framgångsrikt att AC Schnitzer har varit tvunget att hitta på ett nytt namn för  detta banbrytande koncept: ”Effektiva prestanda”.

erfolgsstory_acschnitzer_06

Fokusering på det grundläggande utan att kompromissa med det lilla extra: 99d är självklart utrustad med allt från säkerhetsutrustning som krockkuddar och ESC, till multimediainterface (t.ex. för sammanlänkning av bilens dator och en iPhone).

3,8 liter diesel för att köra 100 km. Otroligt men sant. Det är synd att den drömmen bara blivit verklighet en enda gång eftersom konceptbilen bara utvecklades som en demonstrator och inte är till salu.