Produkter för personbilar / Van / 4x4

stage_image1_lg

För oss är 100-0 viktigare än 0-100

ABT

ABToch Continental. För ABT handlar allt om hästkrafter.

Företaget grundades 1896 och var ursprungligen en hovslagarverkstad. Idag är familjeföretaget baserat i Kempten, Tyskland och leds av Hans-Jürgen Abt och håller på med trimning av högprestandabilar.  Företaget från regionen Allgäu är världsledande inom trimning av bilar från Audi, VW, Seat och Škoda. ABT har många års erfarenhet från motorsport på högsta nivå och erbjuder en perfekt mix av kraft och stabilitet för en långvarig och spännande körupplevelse. Det viktigaste för ABT är att få ut det mesta ur varje fordon – genom optimering av motorstyrningssystemet med ABT:s motorstyrning eller genom att montera stylingpaket, sportdäck och avgassystem för att ge fordonet ett sportigt och dynamiskt utseende.

Image
Image

1. Utmaningar

Prestanda i framkant med fokus på körglädje

ABT är ett av Tysklands mest framgångsrika motorsportteam. Ett stort antal segrar och mästerskapstitlar är bevis på företagets expertis. Dessa kunskaper gör att ABT kan leverera dynamisk körglädje och har etablerat företaget på de tyska vägarna.

Image

Dagens sportbilar har redan nått gränsen för vad som är tekniskt möjligt. För ABT handlar allt om optimering och prestanda, och att kunna leverera körglädje. Ett exempel är ABT R8 5.2 FSI (med en effekt på 600 hk) som utstrålar både kraft och elegans.

Image

2. Prestanda

De senaste teknologiska framstegen 

De båda företagen har ett nära samarbete för utveckling och testning av däck för att säkerställa att däcken är maximalt anpassade till fordonets egenskaper.

Image

ABT och Continentals ingenjörer och tekniker delar kontinuerligt sina erfarenheter så att de tillsammans kan förbättra däckens egenskaper – vare sig det gäller inbromsningar på våta underlag, kurvtagning eller precision och smidighet vid gränsen av däckets förmåga. Till exempel kan en ABT RS3 (470 hk) bara nå sin toppfart på 285 km/h med Conti SportContact 5P.

Image

3. Framgångar

Framgångar i det förflutna, visioner för framtiden 

Tack vare gemensamma ansträngningar och ett fortlöpande och mångårigt utbyte av kunskap och information mellan ABT och Continental, har däcken till högprestandabilar konstant förbättrats och finjusterats.

Samarbetet har lett till att prestandadäcken är perfekt anpassade till fordon av alla typer och användningsområden.