Produkter för personbilar / Van / 4x4

Ultra-High Performance däck (UHP)

Ultra-High-Performance däck

Säkerhet i framkant till världens mest avancerade bilar

Den utmärkande karakteristiken för ett ultra-high performance-däck är inte bara storleken – den är 18 tum i diameter eller större – men också den förstklassiga kompetensen i de mest krävande situationer. Med en uppsättning UHP däck på din prestandabil kan du förvänta dig en sportig känsla, smidigare filbyten samt förbättrad styrprecision och kurvstabilitet.

Continentals konstruktörer har arbetat outtröttligt med att ta fram en serie UHP däck som klarar av de ökade hastigheter, vridmoment och G-krafter som produceras av fordonets extra hästkrafter, kraftigare bromsar och sportiga fjädring. Däcken ger dig en tillförlitlig prestanda och säkerhetsmarginal, så att du tryggt kan luta dig tillbaka och njuta av färden.

Speciella egenskaper för UHP däck i korthet:

  • Optimalt grepp i alla körsituationer;
  • Exakt styrning;
  • Korta bromssträckor under våta och torra förhållanden;
  • Mycket hög säkerhet vid inbromsning;
  • Continental fokuserar på en asymmetrisk däckmönsterdesign. Det innebär att däckets inre och yttre skuldra har olika utseende. Det har i första hand positiva effekter på kontroll och kurvtagning;
  • Massiva band i däckets mittdel ger det en mycket hög styvhet, vilket ger god styrprecision och återkoppling till föraren.
KarakteristikSituationStandard däckPerformance däck
TorrKörning på torra vägbanor+
TorrInbromsning på torra vägbanor+
VåtInbromsning på våta vägbanor+
VåtVattenplaning+
VåtKörning på våta vägbanor+
SnöKörning på packad snö+
SnöVäggrepp i mjuk, djup snö+
SnöInbromsning i mjuk, djup snö+
IsKörning på is+

Exceptional handling, precise cornering, zero compromise

Continental UHP tires are specially designed for high performance cars. They deliver exceptional handling and precise cornering for drivers who need uncompromising levels of safety with shorter braking distances on wet and dry roads.

Start
New content item

High-tech och innovationer ger ökad prestanda

Continentals konstruktörer och tekniker i världsklass har över tid utvecklat ett stort antal teknologier som dramatiskt ökat däckens prestationsegenskaper.

Från början användes dessa teknologier uteslutande för att utveckla UHP däck, men de finns nu även för utbytes- och originalutrustningsdäck.

Här nedan beskrivs tre av de mest betydelsefulla teknologier och material som används idag, och en beskrivning av deras unika egenskaper.

Black Chili ger kortare bromssträckor under alla väderförhållanden

Black Chili som baseras på de senaste upptäckterna inom polymer- och råmaterialforskning är mer än bara en gummiblandning. En ”micro flexibility-blandning” ger optimal kontakt mellan däcket och vägbanan, bättre acceleration och kortare bromssträckor vid höga och låga temperaturer – både vid våta och torra förhållanden.

Force Vectoring däckmönster för bästa möjliga kurvtagning

Precisionsstyrningen förbättras tack vare både ett inre och ett yttre däckmönster, vilket ger ett fantastiskt stöd för sidkrafter vid kurvtagning. Force Vectoring har en avancerad ”macro block-design” med styva centerribbor och asymmetriska konkava, längsgående spår som väsentligt förbättrar den totala stabiliten.

Aralon 350 är ett flexibelt hybrid toppskikt för hastigheter upp till 350 km/h

Förstärkningsmaterialet Aralon 350 ökar däckets belastningskapacitet vid körning i höga hastigheter. Inbäddat i gummit precis under slitbanan finns ett syntetisk textilfiber som fyller samma funktion som ett extra stålbälte. Det ger extra stabilitet för att motverka de massiva centrifugalkrafter som uppstår vid mycket höga hastigheter.

High Performance teknologicenter i Korbach

Korbach är en av Continentals viktigaste platser i Tyskland, och traditionellt ett av företagets världsledande teknologicentra.

High-Performance teknologicenter (HTPC) har funnits här sedan juni 2016, och tillverkar för närvarande mycket avancerade high-speed däck för prestanda sportbilar och SUV:ar. Cirka 350 000 däck rullar ut från produktionslinjen varje år.

Och platsen är noga utvald. Det är i Korbach som Black Chili teknologin har sitt ursprung. Den var från början en produkt utvecklad av divisionen för cykeldäcksutveckling. Ett utrymme på tolv tusen meter finns till förfogande för maskiner avsedda för produkter i det övre segmentet, tillverkning av testdäck och prototyper och för att testa innovativa nya produktionsmetoder.

Experience our success stories

On the subject of UHP tires we have successful cooperations with various well-known partners:

ABT

Image

En framgångshistoria – ABT och Continental. För ABT handlar allt om hästkrafter.

Läs mer här

Brabus

BRABUS_760x430_03

Prestanda – Made in Germany: BRABUS

Läs mer här

TechArt

erfolgsstory_techart_01

Turbo för Turbon: TechArt – Trimning av Porsche

Läs mer här

AC Schnitzer

erfolgsstory_acschnitzer_01

Från 0 till 100 km/t på 6,9 sekunder, en toppfart på 235 km/t, 190 hk/140 kW råstyrka och ett koldioxidutsläpp på endast 99 g/km – är det ens möjligt?

Läs mer här