Produkter för personbilar / Van / 4x4

Vinterdäck från Continental

Däck från Continental

Continental tillkännager frivilligt program för utbyte av personbilsdäck

Continental tillkännager frivilligt program för utbyte av personbilsdäck i Europa

  • Programmet avser utbyte av Continental ContiEcoContact 5 i dimensionen 235/55 R 17 103 H XL

  • Däckutbytet omfattar totalt 67 128 däck tillverkade mellan vecka 40, 2015 och vecka 2, 2021

  • Den berörda däckartikeln har inte sålts på den svenska eftermarknaden av Continental Däck Sverige AB men kan finnas originalmonterat på VW Caravelle och Multivan

Hannover, Tyskland den 26 oktober 2021. Continental tillkännagav idag ett frivilligt program för däckutbyte som omfattar 67 128 Continental ContiEcoContact 5 i dimensionen 235/55 R 17 103 H XL. Utbytesprogrammet initieras proaktivt för att undvika potentiella risker för fordonsförare och andra trafikanter. Plötslig tryckförlust har inträffat i 3 fall, vilket resulterade i mindre materiella skador i ett av fallen. Inga personskador har rapporterats.

Om däcken som berörs av det frivilliga programmet används under en längre tid eller upprepade gånger med tung last eller möjlig överbelastning, kan de i sällsynta fall drabbas av plötslig tryckförlust. Continentals aktiva marknadsövervakning har endast visat på problem vid användning på VW Caravelle och Multivan, och har inte identifierat jämförbara problem med de aktuella däcken vid användning på andra fordonsmodeller.

Den berörda däckartikeln har inte sålts på den svenska eftermarknaden av Continental Däck Sverige AB men kan finnas originalmonterat på VW Caravelle och Multivan. Däckutbytet är valfritt och byts ut gratis. Förare som har fått dessa däck monterade som originalutrustning kommer att informeras direkt av fordonstillverkaren.

Continental började underrätta respektive nationella myndigheter den den 24 november 2021 och är i kontakt med däckåterförsäljare för att organisera och genomföra annonserat däckutbytes-program. För mer information, inklusive vidare instruktioner för att identifiera nämnda däck, samt lokal kontaktpartner, vänligen besök Continentals webbplats: https://www.continental-däck.se/personbil/daeck/technical-services

 

Följande Continental-däck och produktionsveckor berörs:

Produktserie: ContiEcoContact 5, dimension 235/55 R 17 103 H XL

DOT-serienummer: CN 7AD72Y 4015 till 0221

De fyra sista siffrorna i DOT-serienumren anger produktionsperioden (vecka/år). De berörda däcken byts ut gratis. Inga andra däckdimensioner, tillverkningsdatum eller produktserier berörs.

 

Continental utvecklar banbrytande tekniker och tjänster för hållbar och uppkopplad mobilitet för människor och deras varor. Teknikföretaget, som grundades 1871, erbjuder säkra, effektiva, intelligenta och prisvärda lösningar för fordon, maskiner, trafik och transport. 2020 omsatte Continental för 37,7 miljarder euro och företaget sysselsätter för närvarande cirka 193 000 personer i 58 länder och marknader. 2021 firar företaget 150-årsjubileum.

Affärsområdet Däck har 24 produktions- och utvecklingsanläggningar världen över. Continental är en av världens ledande däcktillverkare med över 56 000 anställda, och 2019 omsatte företaget 11,7 miljarder euro inom detta affärsområde. Continental rankas som en av teknikledarna inom däcktillverkning och erbjuder ett brett däcksortiment för personbilar, nyttofordon och specialfordon, samt tvåhjulingar. Genom kontinuerliga investeringar i forskning och utveckling ger Continental ett viktigt bidrag till säkra, kostnadseffektiva och hållbara transporter. Produktportföljen för affärsområdet Däck inkluderar tjänster för däckbranschen och fleet-applikationer, liksom digitala ledningssystem för däck.

 

Presskontakt

______________________________________________________________________________

Per Linder
Product & Business Development Specialist PLT & CVT

Mobile: +46-(0)722454556

Email:   per.linder@conti.de


Följande Continental-däck och produktionsveckor berörs:             

Artikelbeskrivning                  

 DOT serienummer:    

ContiEcoContact 5, dimension 235/55 R 17 103 H XL

CN 7AD72Y 4015 till 0221De sista fyra siffrorna i DOT-serienumren anger produktionsperioden (vecka / år).

Berörda däck byts ut gratis.

 

Continental började underrätta respektive nationella myndigheter den den 24 november 2021 och är i kontakt med däckåterförsäljare för att organisera och genomföra annonserat däckutbytes-program.