Produkter för personbilar / Van / 4x4

Vinterdäck från Continental

Däck från Continental

FAQ

Frivilligt utbytesprogram för:

Continental ContiEcoContact 5, dimension 235/55 R 17 103 H XL

Hur kontrollerar jag om däcken på mitt fordon omfattas?

Vänligen kontrollera däcksmärket (Continental), mönsternamn, dimension och DOT-serienummer på dina däck. Berörda däck är Continental ContiEcoContact 5 i dimensionen 235/55 R 17 103 H XL. 

Berörda däcken och produktionsveckor är följande:


Artikelbeskrivning:           

 DOT serienummer:   

ContiEcoContact 5, dimension 235/55 R 17 103 H XL

CN 7AD72Y 4015 till 0221


De fyra sista siffrorna i DOT-serienumren anger produktionsperioden (vecka/år). De berörda däcken byts ut gratis. Inga andra däckdimensioner, tillverkningsdatum eller produktserier berörs.

Vad måste jag göra om jag har däck som omfattas av denna information?

De berörda däcken kommer att ersättas av den däckåterförsäljare som du har köpt däcken av fram till den 1 juli 2022.

Vad gör jag om jag har fler frågor om programmet?

Om du har frågor, besök vår hemsida: https://www.xn--continental-dck-dlb.se/personbil/daeck/technical-services/voluntary-exchange-programs  för mer information eller kontakta din lokala organisation som nämns på webbplatsen för mer information.


Vilka kostnader kommer att uppstå för mig som slutkonsument?

Continental, genom däckåterförsäljare som du köpt däcken av, krediterar hela inköpspriset för ersättningsdäcket (inklusive schablonersättning för montering, balansering osv. om tillämpligt) för alla byten fram till den 1 juli 2022. Efter den 1 juli 2022 kommer ersättningen att baseras på den för närvarande giltiga versionen av Continentals garantibestämmelser.


Varför byter du ut dessa däck?

Om de berörda däcken används under en längre tid eller upprepade gånger med tung last eller möjlig överbelastning, kan de i sällsynta fall drabbas av plötslig tryckförlust. Continentals aktiva marknadsövervakning har endast visat på problem vid användning på VW Caravelle och Multivan. Continentals marknadsövervakning har inte identifierat jämförbara problem med de aktuella däcken vid användning på andra fordonsmodeller. Continental har informerats om en mindre skada på egendom (hjulhusskada) och känner inte till några personskador som är kopplade till detta frivilliga utbytesprogram.


Har det rapporterats om olyckor där de drabbade däcken är involverad?

Nej, vi känner inte till några olyckor eller personskador vad gäller däcken i fråga.När startar detta utbytesprogram och hur länge kommer det att pågå?

Vårt frivilliga utbytesprogram startade den 26 november 2021. Vi har informerat de nationella myndigheterna och är i kontakt med våra återförsäljare för att genomföra programmet. Programmet genomförs, kostnadsfritt för konsumenter, för alla berörda Continental-däck som har bytts ut mot nya Continental-däck fram till den 1 juli 2022. Efter den 1 juli 2022 kommer ersättningen att baseras på den närvarande giltiga versionen av Continentals garantibestämmelser. Vi rekommenderar ändå starkt att du kontrollerar däcken på din bil innan du använder den igen. De aktuella däcken måste bytas ut så snart som möjligt.