Produkter för personbilar / Van / 4x4

Continental är den ledande leverantören av originalutrustning på den europeiska marknaden.

Originalutrustning

Biltillverkare litar på oss för din säkerhet

När du köper en ny bil är chansen stor att den redan är utrustad med Continental däck. Dessa kallas originalutrustade (OE) däck, och är utvecklade i nära samarbete med ledande tillverkare och experter.

Ett fordons säkerhet, komfort och prestanda är av största vikt. Och som den enda kontaktpunkten mellan bilen och vägen, spelar OE däck en central roll för att ge dig bästa möjliga körupplevelse, utan att kompromissa med säkerhet eller komfort.

Vad är originalutrustade (OE) däck?

För att förklara det enkelt är OE däck fordonets motsvarighet till en skräddarsydd kostym. De har en specialutformad passform som förhöjer ditt fordons unika egenskaper, för att få ut det bästa av däcken.

Varför behövs det? Därför att alla bilar inte tillverkas likadana. Det finns många olika storlekar, märken och modeller, med en mängd olika köregenskaper. Det innebär att även hjulen kräver däck med speciella egenskaper.

En SUV kommer t.ex. bara helt till sin rätt utrustad med däck som presterar optimalt på torra och våta underlag. Medan lyxbilen kommer att spinna som en katt utrustad med smidigare och tystare däck. Även andra hänsyn – t. ex . bränsleeffektivitet – ingår i design- och utrustningsekvationen.

För att täcka in alla behov för varje speciell fordonsmodell samarbetar vid nära fordonstillverkaren. På detta sätt kan vi ta fram det bästa däcket. Efter godkännande, utrustas alla nya bilar med OE däcket innan de lämnar fabriken.

Fordonstillverkaren har därför fullt förtroende för att alla nya bilar har rätt däck för olika vägförhållanden. Och att varje modell kan accelerera, bromsa in och ta kurvor optimalt efter sin speciella förmåga.

Går det att köpa Continental OE däck till en begagnad bil?

Det korta svaret är Ja. OE märkningen kan leda en aning fel eftersom den inte helt och hållet är begränsad till nya fordon. Du kan också köpa utbytesdäck när det är dags för en ny uppsättning däck.

Så är du nöjd med hur OE däcken presterat på ditt fordon är det mycket lätt att få tag i likadana däck. Och har du köpt en begagnad bil utan OE däck är det inga problem att söka efter Continental OE däck till modellen, och sätta på dem senare. Då kommer den begagnade bilen så nära sitt originalskick som möjligt.

UHP för tillverkare av originalutrustning

OE är också en viktig faktor för att utveckla ultra-high performance (UHP) däck. Tillsammans med våra biltillverkande partners utvecklar vi däck och gummiblandningar för att kunna leva upp till deras strikta standarder för bästa möjliga grepp och säkerhet. UHP däck garanterar bättre stabilitet vid kurvtagning, exaktare styrning, rätt hastighetsklassificering och kortare bromssträckor.

Det är också viktigt att komma ihåg att, om du kör en bil konstruerad för UHP däck ska du inte byta till däck med lägre prestanda. Det kan försämra din bils totala prestanda.

Continental har ett brett utbud av UHP däck för att garantera att alla fordonstyper – från sportbilen till familjebilen – kan utrustas med en perfekt produkt.

 

Kvalitet du kan lita på

Av alla däckmärken på marknaden, varför ska du välja just Continental OE däck? Allt beror på kvaliteten. Förutom att de är speciellt designade för att maximera ditt fordons potential, lever våra däck även upp till högsta standard när det gäller säkerhet och kvalitet.

Hängivna konstruktörsteam utsätter OE däck för mer än 100 stränga test för att utvärdera allt från maxhastighet till kontroll, komfort, buller och milantal. Vi tar också reda på hur effektivt ditt fordon bromsar in vid våta och torra förhållanden.

För detta och mycket mer rankas Continental högt av biltillverkare i jämförelse med OE leverantörer runt om i hela världen. Och eftersom en av tre bilar tillverkade i Europa lämnar fabriken utrustade med Continental däck är vi förstahandsvalet av alla däcktillverkare på kontinenten.

OE nycklar för originalutrustade däck

Continental har ett omfattande sortiment av OE däck. OE nycklarna på däckets sida identifierar märket och modellen. Ta hjälp av tabellen för att få en överblick över tvåsiffriga och tresiffriga nycklar.

Du kan också använda vårt däcksökverktyg, för att hitta det perfekta däcket till ditt bilmärke, storlek, årstidsalternativ och fordonskategori.

Hitta ditt däck

Den snabbaste vägen till det perfekta däcket.
TillverkareOE-nyckel

Audi

A0, A01
Audi quattroRO1, RO2
Audi RunflatA0E
Alfa RomeoAR

BMW

*

BMW / Mercedes

*MO

BMW / Mercedes Runflat

*MOE

Jaguar

J
Jaguar Land RoverJLR

Land Rover

LR

Maserati

MGT

Mercedes-Benz

MO
Mercedes AMGMO1

Mercedes-Benz Runflat

MOE
Mercedes SilentMOS
Merecedes VanMOV

Porsche

NO, N1, N2, NA0, NF0

Tesla

T0

VolvoVOL
Volvo PolestarPOL


Vi använder cookies för att säkerställa att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Klicka här om du vill läsa mer eller ändra dina inställningar för cookies.