Produkter för personbilar / Van / 4x4

För alla elbilar.

För alla förare.

Elbilar höjer ribban när det gäller däckprestanda

Om mindre än tio år kommer vartannat fordon att vara elektriskt. Elbilar spelar en allt viktigare roll i personbilssegmentet. Låga utsläpp, låga driftskostnader och låga ljudnivåer är bara några av alla anledningar till varför elbilar blir allt populärare. Men vad innebär trenden för våra däck? Jämfört med en konventionell bil utsätts däcken på en elbil för mycket tyngre vikt och måste därför uppfylla komplexa behov.

Vi gör dig redo!

Start
 

Begränsad batterikapacitet gör att räckvidden hos elfordon fortfarande är kortare än den hos fordon med konventionell förbränningsmotor. Det är här som däcken kommer in i bilden. Ju lägre rullmotstånd, desto lägre energiförbrukning – för både bilar med förbränningsmotor och elbilar. På så sätt kan du få ytterligare räckvidd samtidigt som hållbarheten ökar.I elbilar finns det knappt något motorljud. Även om den låga volymen är behaglig vid körning har den också en bieffekt. Alla andra ljud uppfattas mycket mer intensivt. Detta inkluderar ljudet som uppstår när däcken rullar, och särskilt i högre hastigheter. Därför lägger elbilsförare stor vikt vid tysta däck.

Elbilar är tyngre än konventionella bilar-  främst på grund av batterierna, det förstärkta chassit och det skyddande höljet runt batterierna. Dessutom har elbilar ett omedelbart vridmoment som är betydligt snabbare än hos konventionella bilar. Den högre vikten tillsammans med vridmomentet hos ett elfordon kan öka däckslitaget! Av denna anledning måste däcken på elbilar vara robusta.

DET FINNS INGEN ”ETT DÄCK PASSAR ALLA”-LÖSNING

New content item

Vi tror på produkter som är skräddarsydda för alla typer av elbilar

Skillnaderna mellan konventionella- och elbilar är stora. Men skillnaderna mellan olika typer av elbilar kräver också olika lösningar. Elbilssegmentet är väldigt blandat och ställer komplexa krav på däck. Det är därför vi har sett till att alla våra olika däckmönster kan användas till elbilar- oavsett hur stora, tunga eller snabba de är. Våra däck är utvecklade för att fungera till alla typer av bilar vilket gör att vi alltid har däck som passar din bil och dessutom din körstil.  

CONTINENTALS NYA ELBILSSMÄRKNING

Våra däck är anpassade för framtiden

Den nya elbilsmärkningen är en garanti för att däcket är optimerat för behoven hos en elbil. Från och med lanseringen av Continental PremiumContact™ 7 kommer alla framtida Continental-däck att ha Continentals elbilsmärkning på sidoväggen.Upptäck vårt breda utbud av däck till elbilar

Våra däck passar alla typer av bilar

 

Banbrytande teknik – baserad på 150 års erfarenhet

Hur lyckas vi egentligen se till att våra däck uppfyller de nya kraven för just elbilar och säkerställer robusthet, effektivitet och låg ljudnivå? Svaret ligger i vår erfarenhet och expertis. I mer än ett och ett halvt årtionde har våra experter på Continental arbetat med de mest framstående elbilstillverkarna gällande framtidsorienterade och hållbara lösningar. Det är därför som vår teknik ligger i framkant när det gäller däck till elbilar. Resultatet talar för sig själv-  vi erbjuder rätt däck till varje elbil.


ContiSeal™

Batteriet i elbilar tar mycket plats. Därför finns det ingen plats för ett reservhjul i fordonen som monteras vid en punktering. Därför behöver elbilar däck med maximal säkerhet. ContiSeal™-tekniken har utformats för att självtäta skador i däckets slitbana, vilket eliminerar behovet av ett reservhjul.


Läs mer om ContiSeal™

ContiSilent™

Motorljudet är extremt lågt i elbilar. Detta har en bieffekt: alla andra ljud, inklusive däckbuller, blir mycket mer märkbara. ContiSilent™ använder sig av ett unikt skumlager som sänker det störande bullret med upp till 9 dB.


Läs mer om ContiSilent™

Optimerat rullmotstånd

Genom att minska rullmotståndet ökar bilens räckvidd. På Continental optimerar vi rullmotståndet för alla våra däck. Samtidigt förbättrar vi bromsprestandan, vilket leder till högre trafiksäkerhet. Till exempel är vissa dimensioner av de senaste EcoContact™ 6-däcken hela 15 % bättre i rullmotstånd än den bästa EU-märkningsklassen, A.


Start
 

Läs mer

Intelligent teknik och däck till ID.3

The Volkswagen ID.3 on the road.

Continental levererar ID.3:s smarta och högpresterande teknologi för att hantera alla funktioner och dataflöden. Dessutom levererar Continental även de skräddarsydda däcken som är utvecklade för bilens eldrift. 

Läs mer här

Däck till el- och hybridbilar - allt du behöver veta

Allt du behöver veta om de högteknologiska däcken som ser till att elbilarna rullar in i en utsläppsfri framtid.

Läs mer här