Produkter för personbilar / Van / 4x4

Vinterdäck från Continental

Däck från Continental

Vintermärkningar

Vintermärkningar

article_66w_image1

M+S symbolen

"Vinterdäck": ett däck vars slitbanemönster, gummiblandning eller struktur primärt utformats för att under vinterförhållanden ge bättre prestanda än ett normalt däck i fråga om förmågan att initiera eller behålla fordonsrörelse.

article_66w_image1

Alpine symbolen

Symbolen med snöflingan och alptoppen identifierar vinterdäck enligt UNECE föreskrifter (gäller i EU och flera andra länder) och däckreglerna i USA och Kanada. Vintergreppet med dessa vinterdäck måste bevisas av objektiva tester och möta eller överträffa definierade gränser. Dessa däck ger hög prestanda med avseende på säkerhet och grepp på snö, is och vid kyla. För en lista över godkända vinterdäck i Sverige vänligen konsultera listorna på www.stro.se

Speciella fall för 4x4/SUV däck

Många stadsjeepar och off-road-fordon är utrustade med däck som har "M + S" -märkningen på däcksidan. Anledningen till detta är att denna fordonskategori erbjöds först i Nordamerika där bruket av däck med "M + S" -märkning är vanligt. För Continental gäller detta till exempel produktlinjerna ContiCrossContact LX, ContiCrossContact LX Sport eller Conti4x4Contact.

Continental rekommenderar

Även om M + S märkt däck är i vissa europeiska länder betraktas enligt lag som vinterdäck rekommenderar Continental att använda vinterdäck med 3PMSF-symbolen på sidoväggen.