Produkter för personbilar / Van / 4x4

Vägbuller brukade vara det som lät mest i bilen.

Men inte längre.

CONTISILENT™ SÄNKER VÄGBULLRET, SÅ ATT DU KAN NJUTA AV TYSTNADEN

A baby sleeping in a car with ContiSilent™ tires

På Continental anser vi att bilkörning ska vara säker, avkopplande och dessutom vara tyst. När du sätter dig i bilen, spänner fast säkerhetsbältet och sätter på motorn så ska vägbullret försvinna tillsammans med resten av omvärlden. Du bestämmer vart du ska, och med ContiSilent™ har du även möjligheten att bestämma över vägbullret.

Trots allt så finns det mycket bättre saker att lyssna på än däck som rullar på asfalt. Dina barns skratt från baksätet, din partner som hellre sjunger än bra, eller varför inte bara njuta av tystnaden.

För att hjälpa dig att njuta av dessa små stunder skapade vi ContiSilent™. Vår innovativa däckteknik minskar vägbuller med upp till 9 dB så att du kan lyssna på vad du vill.

Decibelskalan- från tystnad till vägbuller

Decibelskalan - från tystnad till vägbuller

Vägbuller brukade störa en fantastisk resa. Men inte längre.

A man taking a sleeping baby out of a car with ContiSilent™ tires

Nio decibel.  Så mycket kan ContiSilent™ sänka ditt vägbuller i kupén.

ContiSilent-teknologin består av ett tunt lager av polyuretanskum inuti däcket som absorberar de vibrationer som orsakas av däcket när det rullar och på så sätt hindras vibrationerna att ta sig in i bilen. Det innebär att du med säkerhet vet att dina passagerare kan höra dina skämt eller argument i diskussionerna. Det går inte att skylla på vägbullret längre.

ContiSilent-teknologin finns tillgänglig till både sommar- och vinterdäck och passar alla vanliga fälgar. Tekniken påverkar inte heller köregenskaperna eller prestandan i däcken. Det enda som påverkas är den märkbart lägre bullernivån i kupén.

DÄCK BRUKADE VARA LIKADANA. MEN INTE LÄNGRE.

Cross-section of a ContiSilent™ tire with sound-absorbing foam

En tystare åktur. Det är väl inte att kräva för mycket, eller hur? Det är helt rimligt att vilja ha en konversation utan att konkurrera med vägbuller eller att kunna njuta av tystnaden när barnet äntligen har somnat. Lyckligtvis kan man minska vägbullret på flera olika sätt- allt från däckets bredd,  gummiblandning och till slitbanans form.

ContiSilent™ tar alla dessa befintliga sätt i beaktning och lägger till ett extra lager av ljudisolering inuti däcket för att ge en tystare körupplevelse. Och skillnaden? Den är ordentlig: 9 dB (A) lägre buller. Mätvärdet dB(A) mäter decibel men är anpassat till hur örat uppfattar ljudet. För att få ett riktvärde brukar man brukar säga att en ökning med 10 dB(A) är en fördubbling av ljudnivån i kupén. Tänk då hur det blir när nivån istället sänks med med 9 dB(A).  

FRÅGOR OCH SVAR

Cross-section of a ContiSilent™ tire with sound-absorbing foam

Hur fungerar ContiSilent™-tekniken?
ContiSilent-teknologin består av ett tunt lager av polyuretanskum inuti däcket som absorberar de vibrationer som orsakas av däcket när det rullar. Skummet hindrar vibrationerna att ta sig in i kupén och därmed sänks kupébullret.

Hur stor skillnad gör egentligen 9 dB(A)?
Mätvärdet dB(A) mäter decibel men är anpassat till hur örat uppfattar ljudet. För att få ett riktvärde brukar man brukar säga att en ökning med 10 dB(A) är en fördubbling av ljudnivån i kupén. Kom dock ihåg att skillnaden även är beroende på bil, vägunderlag och hastighet.

Kommer det påverka köregenskaperna eller bilens prestanda?
Inte alls. Däcken med ContiSilent™ har precis lika goda köregenskaper som ett Continental-däck utan tekniken. Den enda skillnaden är att kupébullret sänks.

Hur hittar jag däck med ContiSilent™-tekniken?
Däck med ContiSilent™-tekniken har en tydlig logga på sidan av däcket. Du kan själv filtrera fram alla våra däck med tekniken nedan. 

Hitta däck med ContiSilent™-tekniken till just din bil

Det brukade vara svårt att ha full kontroll under hela bilturen. Men inte längre.