Produkter för personbilar / Van / 4x4

Fortsätt vara mobil, vad som än händer

SSR – Det punkteringssäkra däcket

Inget reservhjul - mer utrymme

topic_intro_image1

SSR-systemet är en punkteringssäker teknologi som Continental har utvecklat speciellt för lågprofildäck samtidigt som däcken fortfarande är kompatibla med alla standardfälgar.

Snabbfakta

  • Kör upp till 80 km med en maxhastighet på 80 km/t med ett punkterat däck.
  • Inget reservhjul är nödvändigt.
  • Kompatibelt med standardfälgar.
  • Bränsleeffektivt (4 st SSR-däck väger mindre än 5 standarddäck).
topic_intro_image1

Om teknologin

SSR-systemet är en punkteringssäker teknologi som Continental utvecklat speciellt för lågprofildäck samtidigt som däcken fortfarande är kompatibla med alla standardfälgar.

SSR-principen är baserat på en självbärande förstärkt däcksida. I fall av en punktering förhindrar detta att däcksidan krossas mellan fälgen och vägytan och att däcket halkar av fälgen, vilket gör ett reservhjul överflödigt. Att inte behöva ett reservhjul sparar vikt och minskar bränslekostnaderna. Det betyder också att du kan frigöra upp till 80 liter extra i bagageutrymmet. Vi rekommendera starkt att montera däcket på alla fyra hjulen även om det inte är ett lagkrav. Reparation av däcket är inte tillåtet.Tekniska krav:

  • Ett system för aktiv däcktrycksövervakning (TPMS) är obligatoriskt.
  • Ett elektronisk stabilitetssystem (ESC) rekommenderas.topic_intro_image1

Tekniska detaljer

Ett SSR-däck har en förstärkt däcksida som förhindrar att däcksidan krossas mellan fälgen och vägen och gör att föraren kan fortsätta köra upp till 80 km med en maxhastighet på 80 km/h.

topic_intro_image1

När ett standarddäck punkteras kan däcksidan krossas mellan fälgen och vägen, det kan leda till potentiellt farliga situationer som en plötslig tryckförlust eller att däcket halkar av fälgen.

topic_intro_image1